Gazeticilere uyarı: Gazze artık güvensiz

Raporda, Filistinli örgütlerin, kendilerini eleştiren medyayı hedef almaktan çekinmediği belirtilerekk, “Gazze Şeridi gazeteciler için artık güvenli değil” uyarısı yapıldı.

Raporda, bölgedeki basın özgürlüğünü etkileyen en önemli nedenler arasında Gazze Şeridi’ndeki başıboşluk ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar gösterildi.

Filistinli militanların geçen yıllarda çok sayıda medya kuruluşunu ateşe verdiği ve gazetecilerin malzemelerine zarar verdiği kaydedilen raporda, Gazze Şeridi’nde 6 yabancı gazetecinin Filistinlilerce kaçırıldığına dikkat çekildi.
Raporda, Gazze Şeridi’ndeki basın özgürlüğünün zarar görmesinin nedeninin sadece Filistinli gruplar değil, İsrail ordusu da olduğu ifade edildi.

“Bu yıl 16 gazeteci İsrail askerlerince saldırıya uğradı ya da tehdit edildi” denilen raporda, 3 medya kuruluşunun binalarının da harap edildiği kaydedildi.

Filistinli ve İsrailli yöneticilerle 4-7 Aralık günlerinde toplantı yapıldığı hatırlatılan raporda, iki tarafın da basın hürriyetine ve gazetecilerin çalışmalarına saygı duyduklarını söyledikleri, ancak istatistiki verilerin bunun aksini kanıtladığı kaydedildi.

Örgütün bir başka çalışmasında İsrail’in, basın özgürlüğü listesinde 168 ülke arasında 50. sırada yer aldığı belirtildi.

1143590cookie-checkGazeticilere uyarı: Gazze artık güvensiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.