Gazprom’dan Gürcistan’a ceza gibi zam

Gürcistan’ın 4 Rus askerini ajanlık suçlamasıyla gözaltına almasının ardından çıkan krizden beri ilk defa bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Gürcistan Dışişleri Gela Bejuaşvili’nin görüşmesinde ilerleme sağlanamadığı bildirildi.

Bejuaşvili, Moskova’da Lavrov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bunu bir ilerleme olarak adlandıramam. Bunu iki ülkenin oturmaya ve diyaloğa başlamaya hazır olduğunun olumlu bir sinyali olarak adlandırabilirim” diye konuştu.

Rusya ve Gürcistan arasında Rus askerlerinin tutuklanmasının ardından Moskova Tiflis ile kara, deniz ve posta iletişimini kesmiş, Rusya’da yasa dışı şekilde kaldığı ileri sürülen yüzlerce Gürcü vatandaşını da sınır dışı etmişti.

Bu krizin ardından ilk kez bu düzeyde temas olurken, bugün yapılan görüşmeden olumlu beklentiler Bejuaşvili’nin bu açıklamasıyla şimdilik suya düşerken, Rus gaz devi Gazprom da Gürcistan’a sattığı gazın fiyatını iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı.

Gazprom, Gürcistan’a bin metreküp gazı 230 dolardan satmayı planladığını açılarken, bunun, Rusya’nın Batılı ülkelere verdiği fiyata yakın olduğu belirtildi.

FOTOĞRAF: Viladimir Putin sorunu aşmak yerine Gürcistan’a karşı yeni bir hamlede bulundu…

1139760cookie-checkGazprom’dan Gürcistan’a ceza gibi zam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.