Gazze’de çoğu çocuk ölü sayısı 46

İsrail ordu sözcülüğünden verilen bilgide, bir subayın ciddi şekilde yaralandığı, ayrıca askerlerden 6’sının da hafif şekilde yaralandıkları duyuruldu. Ölen askerlerin kimliklerine ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Öte yandan, İsrail’in Kanal 2 televizyonunda, harekatla ilgili konuşan askeri uzmanlar, operasyonun devam edeceği görüşünü dile getirdiler.

İsrail askerlerinin, şu ana kadar, 20 saattir aralıksız sürdürdüğü kara operasyonunda ölen Filistinliler’in sayısı ise 46’ya ulaştı, Hem ölenler arasında, hem de yaralananlar arasında bebeklerin yanı sıra, çok sayıda çocuk ve kadın da yer alıyor.

Yaralananların sayısı ise 150’den fazla olarak bildiriliyor. Ancak, Gazze’de ölü ve yaralı sayısı, ilerleyen dakikalarla birlikte değişiyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, saldırıların devam etmesi durumunda Gazze’de ilaç ve tıbbi ekipman eksikliği nedeniyle büyük bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halid Razi, uygulanan abluka nedeniyle zaten Gazze’de tıbbi araç gereç eksikliği bulunduğuna dikkat çekerek, mevcut durumun bunu daha da ağırlaştırdığını belirtti ve “İnsani bir trajedi yaşıyoruz” dedi.

1167680cookie-checkGazze’de çoğu çocuk ölü sayısı 46

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.