Gıda krizine acil yardım fonu

Açıklama, gelecek hafta Roma'da bu konunun ele alınacağı büyük bir BM zirvesinin öncesinde, bankanın başkanı Robert Zoelick tarafından yapıldı.

Gıda fiyatları dünya genelinde son üç yıl içinde yüzde 83 oranında artmış bulunuyor.

Sağlanan bu para, küresel gıda krizi sürerken ortaya çıkan acil ihtiyaçların karşılanması için geliştirilen bir planın parçası.

Bu tutarın bir kısmı, -hamile kadınlar ve küçük çocukların gıda gereksinimi gibi- acil insani ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoelick, uzun vadeli yardım fonunun ise küçük ölçekli çiftçilere tohum ve gübre gönderilmesine ayrıldığını açıkladı.

Robert Zoelick, yüksek gıda fiyatlarının insanları ve ülkeleri tehlikeye sürüklediği uyarısında da bulundu.

Ayrılan fon, BM tarafından yapılan bir çalışmada özellikle bu soruna hassas olarak nitelenen ülkelere yönelik 200 milyon dolarlık bir hibeyi de içeriyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, konuyla ilgili raporunu Roma'da gelecek hafta yapılacak olan zirvenin öncesinde hazırlamıştı.

Dünya Bankasınca şu anda Haiti ve Liberya için 10, Cibuti için ise 5 milyon dolarlık acil hibeler hemen onaylanıyor. Önümüzdeki hafta ise Togo, Yemen ve Tacikistan'a yönelik hibeler onaylanmış olacak.

1172650cookie-checkGıda krizine acil yardım fonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.