“Gelecek ‘tablet’ medyada”

Geleceğin medyası, ntvmsnbc’nin 10. yılında Doğuş Yayın Grubu’nun düzenlediği ‘Yeni Medya Düzeni’ konferansında tartışılıyor.

Konferans kapsamında Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü teknoloji dergisi Wired’ın Genel Yayın Yönetmeni Chris Anderson NTV’nin sorularını yanıtladı.

Anderson kısa söyleşide şunları kaydetti: “Konferanstan çok etkilendim, gerçekten çok büyüleyiciydi. Bugünkü konuşmamda internetten iPad gibi tabletlere geçişten bahsettim. Medya tarayıcıdan mobile doğru geçtikçe değişiklikler oluyor.

Yeni araçlar, tablet gibi aygıtlar geliştikçe her şeyi bir pakette toplayabiliyorsunuz. Bu medya paketleri kullanıcılar açısından internete kıyasla çok daha ilginç. Bunun üzerinde daha fazla zaman harcıyorlar, daha fazla ödeme yapıyorlar, video kullanıyorlar. Tabletler üzerindeki medya internete kıyasla daha fazla gelecek vaat ediyor.”

CHRIS ANDERSON KİMDİR?

Wired Dergisi’nin, kariyeri boyunca 3 kere National Magazine Award (Ulusal Magazin Ödülü) kazanmış, genel yayın yönetmenidir.

“Uzun Kuyruk” kavramını, 2004 yılında, Amazon.com ve Netflix benzeri iş ve ekonomik modelleri anlattığı, Türkçe olarak da yayınlanmış olan “The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More (2006)” adlı kitabında okurlarına anlattı. “The Long Tail” New York Times en çok satanlar listesinde yer almıştır.

2001 yılında Wired’a katılmadan önce internet hakkındaki fikirlerini yayınladığı The Economist dergisinde çalıştı. Son kitabı “Free: The Future of a Radical Price” New York Times en çok satanlar listesine 12. sıradan girdi ve internetten ücretsiz olarak sunulduğu sırada 300.000 kişi tarafından indirilerek, okundu.

Şu anda California, Berkeley’de yaşamakta olan Andersen, Booktour.com’un kurucusu ve sahibidir. (ntvmsnbc.com)

1264520cookie-check“Gelecek ‘tablet’ medyada”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.