Gelibolu Yarımadası’nda 450 hektarlık alan yandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki orman yangınında alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve bazı köyleri tehdit etti.

Havanın kararmasıyla havadan müdahale sona ererken, karadan söndürme çalışmaları devam etti. Bakan Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve tarım arazileriyle birlikte 450 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın 16 saattir sürüyor. Havanın kararmasının ardından havadan müdahaleye ara veren ekipler, sabah gününün ilk ışıklarıyla tekrar harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gelibolu Yarımadası’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürmek için en iyi neticeyi alacak şekilde çalışma sürdürüldüğünü söyledi. Pakdemirli, “Yerleşim yerleriyle ilgili riskler ortadan kalktı. Şu ana kadar 450 hektar alan etkilenmiş gözüküyor. Tarım alanlarında da hasar olduğu görülüyor. Tarımsal hasar için fon tahsis edilecek” ifadelerini kullandı.

2431280cookie-checkGelibolu Yarımadası’nda 450 hektarlık alan yandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.