Gençler cumartesi, çocuklar pazar günü eğlendi

DAY MER Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor. Festival kapsamında 29 Haziran’da Gençlik Şenliği, 30 Haziran’da da Çocuk Şenliği yapıldı.

Geçen cumartesi “22 Moorfield Rd. N17 6PYY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde saat 18.30-22.30 arasında yapılan “Gençlik Gecesi”nde gençler gönüllerince eğlendiler.

“Gençlik Gecesi”nde sahneye çıkan Anıl Duman ve Şahin Erdoğan, DJ Llyod Luther, DAY MER Halk Dansları Ekibi ve DAY MER Yıldızlar Müzik Grubu ile davul zurna ekibi geceye renk kattı.

Geçen Pazar günü Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 12-17 arasında yapılan Çocuk Şenliği’ne ise kalabalık bir katılım oldu.

Çocuk Şenliği’nde masa üstü aktiviteleri, zıplama kalesi, penaltı atışı, kına tasarımı, yüz boyama, çeşitli yarışmalar yer aldı. Ayrıca Zumba, DAY MER Halk Dansları Ekibi, DAY MER Yıldızlar Müzik Grubu etkinliğe renk katarken otantik yiyecekler de sunuldu.

Çocuk Şenliği’nde aileler için psikolog ve danışmanlarla atölye çalışmaları da yapıldı.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş
DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş

PARK ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş, festivalin final etkinliğinin 7 Temmuz Pazar günkü Park Şenliği olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Önümüzdeki Pazar günü saat 12’de başlayacak Park Şenliği’nde Türkiye’nin sevilen sesi Selda Bağcan ve Moğollar ile toplumdaki sanatçılar sahneye çıkacak. Girişin ücretsiz olduğu Park Şenliği’ne bütün toplum davetlidir. Festival’de otantik yemek tezgahları ve toplumda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların tanıtım masaları da yer alacak. Clissold Park yönetimi park alanına alkollü içki sokulması ve tüketilmesini yasakladığı için katılımcıların bu kurala uymalarını rica ediyoruz.”

DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’nin kesintisiz 30 yıldır gerçekleştiğini anlatan Bektaş, “İlk gençlik ve çocuk festivalini hayata geçiren bir kurumuz. Festival etkinliklerimiz çok başarılı geçmesi DAY MER’in toplumla köklü bağını ve toplumun sorunlarına sahip çıkma becerisini de gösteriyor” dedi.

Bektaş, London Alternative Photograph Society üyesi 25 fotoğrafçının 50’ye yakın fotoğrafı ile gazeteci Faruk Eskioğlu’nun “Toplumsal Refleks” sergilerinin de festival alanında görülebileceğini sözlerine ekledi.

FESTİVAL PROGRAMI

– 5 Temmuz Cuma, 19.00: Panel, “Kültür ve sanatta işçi sınıfının izleri”
– 7 Temmuz Pazar, 12.00: Park Şenliği, Selda Bağcan, Moğollar ve yerel sanatçılar, Clissold Park

2312910cookie-checkGençler cumartesi, çocuklar pazar günü eğlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.