“Genel Yayın Yönetmenine Erdoğan’ın Şiddeti”

Bu haberlere bağlantılı olarak Avusturya’nın ciddi sol liberal gazetesi Der Standard, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yünetmeni Can Dündar’ı “Günün Portresi”ne taşıdı. Markus Bernath imzalı “Günün Portresi” köşesinde, Can Dündar’ın “Erdoğan’ın hiddetine maruz kaldığı” yazıldı. “Günün Portresi” köşesinde Der Standard Gazetesi hergün gündeme damgasını vuran şahsiyetler tanıtılmaktadır.

Can Dündar’ın konuk olduğu “Günün Portresi” yazısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bu şahıs bedelini ağır ödeyecek” sözleriyle başladığı görüldü. Köşede, “Muhalefetin sesi olan Cumhuriyet Gazetesi’nin karşılaşmış olduğu tehditin başka bir örneğinin bulunmadığı” ifade edildi. Yazıda Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan kastedilerek kameralar önünde kızgınlık ifade edildikten sonra, dava açacak savcının bulunduğu ve Can Dündar aleyhinde apar topra dava açıldığı belirtildi. Yazar ve gazeteci Can Dündar’ın “Devletin gizli belgelerini açıklamak ve ‘Terör eylemlerinde’ bulunmaktan dolayı yargılandığı” belirtilirkeniki aya yaklaşan bir süredir cezaevinde bulunduğu ve Silivri’de mahkeme önüne çıkartılacağı ifade edildi.

Can Dündar ile birlikte Ankara Büro sorumlusu Erdem Gül’ün “TIR ile Suriye muhaliflerine götürülen silahların haberleştirmelerinden sorumlu tutuldukları” yazıldı. Tutuklu gazetecilerin serbest bıraklımasının ufukta görülmediği beklirtilen “Günün Portresi” köşesinde, Can Dündar’ın Erdoğan tarafından nefret edilen şahsiyet olduğu vurgulandı. Tayyip Erdoğan’ın düşmanı Fettullah Gülen ile Can Dündar’ın işbirliği içinde bulunduğu suçlaması da köşede dile getirildiği dikkat çekti.

1961 doğumlu ve bir memur çocuğu olduğu belirtilen Can Dündar’ın özgeçmişinin de yazıda aktarıldığı dikkat çekerken, gazetecilik kariyerinin devlet televizyonu olan TRT’den de geçtiği yazıldı. Can Dündar’ın bir çok önemli televizyon kanallarında çalıştığı, son olarak da Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığına Gezi Direnişi sonrasında son verildiği ve bu gazeteden atıldığı belirtildi. Milliyet Gazetesi’nde işine son verildikten sonra Can Dündar’ın Kemalist Gazete Cumhuriyet’te göreve başladığı ve gazeteyi modernleştirdiğinin de altı çizildi. Dündar’ın kendi gibi gazeteci olan Ege Dündar ile evli ve bir çocuk babası olduğu bilgileriyle “Günün Portresi” son buldu.

1578700cookie-check“Genel Yayın Yönetmenine Erdoğan’ın Şiddeti”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.