Gençler hızla yoksullaşıyor

Giderek bütün toplumları  sarsan yoksulluk  gençleri daha çok etkiliyor. CİTY  Gazetesinin, İsveç’in Avrupa sınırındaki güney bölgelerinde yaptırdığı bir araştırmaya  göre, özellikle öğrenim çağındaki gençler, 25 yıl öncesinin gençlerine göre daha da yoksullaştı.

1980’li yıllarda, üniversiteye devam ederken rahatlıkla kiralık bir konut bulabilen, araba satın alabilen, beslenme, sağlık, eğitim ve giyim giderlerine daha çok para ayırabilen  gençler bugün yoksulluk sınırında yaşıyorlar. Artan konut sorunu nedeniyle kiralık ev bulmak artık mümkün değil. Araba sahibi olmak ise neredeyse bir hayal.

Araştırma sorularını yanıtlayan gençlerden bazıları çok pahalı olması nedeniyle yıllardır diş tedavisi yaptırmadıklarını, bu  nedenle önemli sağlık problemleriyle karşı karşıya kaldıklarını söylediler.

ÖĞRENCİLİK SONRASINDA DA SEFİLLER

Gençlerin ekonomik sıkıntıları okullarını bitirdikten sonra da devam ediyor.Uzun süre işşsiz kalan gençler, öğrenim süresi boyunca devletten aldıkları kredi de kesildiği için daha da zor durumda kalıyorlar.

İş bulup çalışabilenlerin  ise kendilerine ait bir konut ve araba edinebilmeleri için en az on yıl çalışmaları gerekiyor.

Araştırma sonuçlarını AB üyesi diğer ülkelerle karşılaştıran araştırmacılar, bu ülkelerdeki durumun da İsveç’ten pek farklı olmadığını bildirdiler

1139670cookie-checkGençler hızla yoksullaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.