‘Gençlerin önünü açınız Sayın Baykal’

Yeni İşçi Partisi içinde politika yapan Türkçe konuşan toplumun oluşturduğu İşçi Partili Birleşik Güçler (United Alliance for Labour) tarafından özel olarak İngiltere’ye davet edilen Baykal ve yardımcısı Onur Öymen Parti’nin Brighton’da yaptığı “Sonbahar Konferansı”nı izlemişti. Baykal İngiltere’de olduğu iki gün boyunca İşçi Partili Birleşik Güçler’in Konferans kapsamında düzenlediği “AB neden Türkiye’ye hayır diyemez” başlıklı toplantıda konuşmuş ve İngiltere’deki ulusal basın ve yayın organlarına demeçler vermişti.



İşçi Partili Birleşik Güçler İngiltere’deki son gecesinde konuk CHP liderlerine Sofra Restoran’da bir yemek düzenledi. Yaklaşık 100 konuğun katıldığı yemeğe 1 saat geç gelen Baykal, yaptığı kısa konuşmada kendisine davet eden İşçi Partili Türk politikacı Ayfer Orhan’a teşekkür etti.


BAYKAL’A İSTİFA MESAJI


Yemekten sonra söz alan Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nın Avrupa – Türkiye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İngiltere Temsilcisi Ziya Akşahin, Baykal’ın gençlerin önünü açmasını istedi.


CHP’nin çok değerli kadrolarını yitirdiğini vurgulayan İşadamı, Baykal’ı şöyle eleştirdi:


“Sayın Baykal, İngiltere’de Yeni İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Tony Blair üç genel seçimi kazanmasına rağmen partinin geleceği için koltuğunu bırakacağı konuşuluyor. Biz sizi seviyoruz ama CHP ve Türkiye’yi daha çok seviyoruz. Lütfen gençlerin önünü açınız…”


CHP’li bir aileden geldiğini ve çocukluğunun CHP bildirilerini dağıtmakla geçtiğini vurgulayan Akşahin, Londra’daki CHP’nin yeni bir söylem ve anlayış oluşturmasını istedi.


İşadamı, Londra’daki CHP destekçileri adına yaptığını söylediği konuşmasında Genel Başkan Baykal’ı şöyle eleştirdi:


“1997’de yine sizin gibi İngiltere’ye gelen CHP Yönetim Kurulu üyelerine, anlayışlarını değiştirmezlerse genel seçimlerdeki barajı aşamayacaklarını söylemiştim. Ne yazık ki öyle oldu. Sayın Başkan, ne yazık ki şimdi aynı şeyleri size söylüyoruz…”


Türkiye’de yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını takip edecek bir bakanlık, bir müsteşarlık hatta bir müdürlük isteklerinin yıllardır kulak arkası edilmesinden yakınan işadamı, Irak’ın bile vatandaşları için yurtdışında seçim sandığı kurarken Türkiye’nin vatandaşlarına oy hakkı tanımamasını da büyük bir eksiklik olarak tanımladı.


Geceden ayrılmak üzere olan Baykal, son dakika konuşmasına nazikce teşekkür etti.


FOTOĞRAFLAR: Deniz Baykal, Onur Öymen ve işadamı Ziya Akşahin (küçük çerçevede)

784010cookie-check‘Gençlerin önünü açınız Sayın Baykal’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.