Gerçek kuklalar

Muhalif siyasi partileri peşine takan bir öğretmen sendikası sekreteri, Hristofyas’ın sırdaşı ve sendikal eylemlerin lideri Şener Elcil, siyasetçileri ve dolayısıyla milletvekillerini KUKLA ilan etmiş. Olacağı buydu.

Şener Elcil’in peşine takılıp mitinglere koşturan CTP, TDP ve DP liderleri, yaptıkları yanlışın farkına vardılar, ancak şimdi ne yapacaklarını bilemiyorlar. Yanlışın neresinden dönseler karlıdırlar.

ÖRP lideri Turgay Avcı, bu tuzağa düşmedi, ancak Soyer-Çakıcı-Serdar Denktaş üçlüsü, Elcil tarafından bir güzel kullanıldı. DP’nin bu süreçte sendikalardan uzaklaşma tavrı içine girmesi ise doğru bir yaklaşımdır. CTP lideri Soyer ise hala Şener Elcil’i savunmaya devam ediyor. Birlikte bataklığa sürüklendiklerinin farkında bile değil.

Önce siyasetçileri Türkiye karşıtlığı ve hükümete isyan noktasında kullanan ve sonra da KUKLA ilan eden marjinal sendikacının yaptığına bakınca, bu muhalefet liderlerine ülke teslim etmenin ne kadar yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

“Kukla”, siyasette de kullanılan bir kavram. Kukla kavramı, başka güçler tarafından kullanılan, kendi inisiyatifi ile karar alıp uygulayamayan kişi ya da örgütlere denir. Ülke yönetiminde Demokratik Kuklalar ismi verilen ve bir grubun ya da elitin hizmetinde olan yönetimlere, yarı-demokrasi ya da Kukla Rejimler isminin verildiği görülmektedir. Sembolik demokrasi oyunu oynayan, fakat rejimin aslında askeri kontrolde olduğu sistemler, bu yönetim biçimlerine örnektir.

Kukla, başka ülkelerin düşman gördükleri ülkelerde kullandıkları ajanlara ya da ülkelerine ihanet edenlere de denmektedir. Örneğin, Kıbrıs Türklerine karşı her türlü oyunu oynayan Rumlar, içimizden devşirdikleri üç beş açgözlüyü de Kıbrıs Türkleri ile Anavatanlarının arasını açmak için kullanmayı sürdürüyorlar. Rum istihbaratı, içimizden devşirdikleri bazı kuklalara, son mitinglerde Kıbrıs Türklerinin Anavatan Türkiye’ye karşı isyan ettikleri imajı yaymak için teptipler düzenlediler, mitinglerde Türkiye karşıtı pankartlar açtırdılar. Bununla da yetinmeyip bu kuklaların cebine para koyup Avrupa ülkelerine götürüp kendi ülkelerine ve Anavatan Türkiye’ye karşı kullanmaya çalıştılar.

Halkın iradesiyle seçilen milletvekillerine kukla diyen Rum sevdalıları, milletvekillerimizi seçen Kıbrıs Türk halkına da dil uzatmış oluyorlar. Bütün siyasi partilerin buna tepki göstermesi, bu halk düşmanlarına hak ettiği yanıtı vermesi gerekir. Eğer buna sessiz kalırlarsa, hem ülkelerine hem de partilerine ihanet etmiş olurlar.

Rum lider Hristofyas’tan aldığı emirleri uygulayarak Kıbrıs Türklerine karşı tertipler içine giren gerçek kuklalara tepki göstermeyen siyasetçilerin bu ülkeyi yönetme hakları da olmaz. Bu kadar.

673020cookie-checkGerçek kuklalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.