17 C
Istanbul
Tuesday, April 23, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Gergerlioğlu için başlatılan Adalet Nöbeti’ne polis müdahalesi

Gergerlioğlu için başlatılan Adalet Nöbeti’ne polis müdahalesi

HDP’nin, Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Hapishanesi kampüsünde başlattıkları nöbet eylemine polis müdahale etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararına rağmen vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tahliye edilmemesini protesto etmek için Adalet Nöbeti başlatmıştı.

HDP’nin, Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Hapishanesi kampüsünde başlattıkları nöbet eylemine polis müdahale etti.

-Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu darp edilerek gözaltına alındı. Polis, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması sırasında görüntü çekmek isteyen gazetecilere de müdahale etti ve gazetecilerin ekipmanlarına el koydu. Gözaltı sayısı en az 4 olarak açıklandı.

Ne olmuştu?

“Terör propagandası yapmak” iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürülmüştü. Vekilliğinin düşürüldüğü gün Meclis’ten ayrılmama eylemi başlatan Gergerlioğlu, 21 Mart’ta gözaltına alınmıştı. Darp edilerek gözaltına alınan Gergerlioğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “siyasi faaliyette bulunma” ve “ifade özgürlüğü” hakkının ihlal edildiğine oybirliğiyle karar vermişti. Gergerlioğlu’nun oğlu Twitter hesabı üzerinden “Anayasa Mahkemesi, babam hakkında ‘hak ihlali’ kararı verdi. Tahliye oluyor babam tahliye oluyorrr” diye yazmıştı.

2528990cookie-checkGergerlioğlu için başlatılan Adalet Nöbeti’ne polis müdahalesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.