Gezi Davası’nda karar günü

Gezi Davası’nda karar günü: Yargısal zorlamalar Gezi’nin tarihsel gerçekliğini değiştiremez

Savcılığın, Osman Kavala ile Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet istediği Gezi Davası görülüyor. Bugünkü duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Savcılık 4 Mart’ta açıklanan mütalaada davanın tek tutuklu sanığı Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Yüksek Mimar Mücella Yapıcı hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet istiyor. Savcılık Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme”‘ suçlamasıyla 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Mütalaada ayrıca yurt dışında bulunan Henri Barkey, Pınar Öğün, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki dosyanın ayrılması talep ediliyor.

Karar duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında, İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Osman Kavala duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılıyor. Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekci duruşma salonunda hazır bulunuyor.

ALTINAY: TEK BİR DELİL GÖSTERİLEMİYOR
Duruşma esas hakkındaki savunmalarla sürüyor.

İlk savunma yapan Ali Hakan Altınay, “İddia makamı bana ve eylemlerine dair suçlamalarımı mütalaanın 55-56 sayfasında 600 kelimede ifade etmiş. İddia makamı benim Açık Toplum’da danışma kurulu ve yönetim kurulu başkanlığı, Anadolu Kültür’de yönetim kurulunda olduğumu söylüyor. Her ikisinde de değilim” dedi. Altınay, “Yıllardır farklı farklı heyetler ‘suç bulamadık’ diyor. İki kurumda görevde değilim, imza yetkim yok, ama hala bu iddialar dile getiriliyor. İnsanın aklını yitirmesi işten değil. Sayın hakim nasıl yol alacağız? Hakikati nasıl tespit edeceğiz?” diyerek tepki gösterdi. Altınay, telefon tapelerine dair ise “Benim telefonlarımı dinleten savcı ve yargıçlar FETÖ’den yargılandı ve ceza aldı. Bu dinlemeleri yapanlar FETÖ üyesi olabileceğinden bu delillere muvafakat etmiyorum” dedi. Altınay son olarak “Ceza davasına dair konu olabilecek tek bir delil gösterilemiyor. Yazıklar olsun. Sadece beraatımı talep etmiyorum, kallavi bir özür bekliyorum” diye konuştu.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/459991/gezi-davasinda-karar-gunu-yargisal-zorlamalar-gezinin-tarihsel-gercekligini-degistiremez

2600520cookie-checkGezi Davası’nda karar günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.