11.8 C
Istanbul
Friday, April 19, 2024
Ana Sayfa KONUK YAZAR Gezi Parkı davasında verilen kararın 40 saniyelik öyküsü

Gezi Parkı davasında verilen kararın 40 saniyelik öyküsü

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında Gezi Parkı davasında verilen kararın 40 saniyelik öyküsünü anlattı.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, “Yargıdaki facianın 40 saniyelik öyküsü…” başlıklı bugünkü yazısı  nda Gezi Parkı davasında verilen kararı eleştirdi.

“AKP iktidarının en ağır travmalarından biri haline gelen Gezi’den ve Gezi’ye katılanlardan yargı yoluyla intikam alınıyor.” diyen Yarkadaş, “AKP istiyor ki; bir daha hiç kimse sokağa çıkıp Türkiye’yi savunmasın! AKP istiyor ki; milyonlarca yurttaş, ülkenin yağmalanmasına sessiz kalsın… AKP istiyor ki; bu ülkenin yurtseverleri, Gezi’de yağdırılan cezaları görerek korksun ve kabuğuna çekilsin…İşte bu yüzden, tarihin en acımasız kararlarından birine imza attılar.” diyerek verilen karara tepki gösterdi.

AKP’LİLER SINAVI GEÇEMİYOR DİYE 70 PUAN ŞARTI KALDIRILDI

AKP’nin teşkilatlarında görev yapan avukatları savcı ve hakim olarak atayabilmek için yazılı sınavda alınması gereken 70 puan şartını kaldırdığını söyleyen Yarkadaş, “Gerisi zaten kolaydı. Çünkü; sınavın ikinci basamağı “mülakat” denilen yöntemdi.” diyerek mülakattaki 40 saniye kuralını hatırlattı.

“Altı aday aynı anda salona giriyor, her biri ‘sorulan’ soruları 40 saniye içinde yanıtlıyordu. Adalet Bakanlığı’na bağlı kurul ise zaten cevaplara değil, adayın başvuru formundaki “referans” kısmına bakıyordu. AKP bu yöntemle 1000’in üzerindeki aktif üyesini savcı ve hakim yaptı.” diyen Yarkadaş, ““Mülakat”ları yapan ekibin başında bulunan dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı ise bu “başarısı” sonrası AKP tarafından Yargıtay üyeliğine atandı. Ve aynı Bağcı, yine AKP tarafından bir süre sonra AİHM’e yargıç olarak önerildi.” diyerek yargıdaki çürümeyi yeniden hatırlattı.

BÖYLESİ AZ BULUNUR

Yarkadaş “Kuşkusuz ki; Basri Bağcı’nın önce Yargıtay üyeliğine atanması ardından ise AİHM’e önerilmesi boşuna değildi. Böyle cesur davranacak ve parti kadrolarını 40 saniyelik mülakatla savcı ve hakim olarak atayacak kişi az bulunurdu!” diyerek “Gezi davasında ceza yağdıran mahkemenin bir hakiminin, AKP’li olduğunu görünce, aklıma o mücadeleyi verdiğim ve bu yüzden HSK’nın bazı üyeleri tarafından CHP’ye şikayet edildiğim günler geldi. O gün, adalet tabutuna son çivinin çakılmasını engelleyebilsek, bugün pervasızca cezalar veremeyeceklerdi” dedi.

2601730cookie-checkGezi Parkı davasında verilen kararın 40 saniyelik öyküsü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.