Gezi yıldönümünde Londra’da da anıldı

Gezi’nin 9’uncu yıldönümü Londra’da da anıldı. Demokratik Güç Birliği – Britanya’nın 31 Mayıs günü İAKM-Cemevi bahçesinde düzenlediği basın toplantısına 100’ün üzerinde katılım oldu. Gezi sürecihnde ölenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan açık hava toplantısı “Her yer Taksim, her yer Gezi”, “Karanlık gider, gezi kalır”, “Gezi bitmedi, sürüyor” sloganları atıldı ve pankartları taşındı.

Toplantıda konuşan Feyzullah Cinpolat, Türkiye’de iktidarın Gezi’den bu yana hâlâ korktuğunu ve halka baskılarıyla ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayarak, “Hiç bir şey Gezi’den önceki gibi olmayacak artık” dedi.

Helin Peköz de Demokratik Güç Birliği – Britanya’nın bildirisini okudu. Bildiride “Demokrasi tarihinin belki de bu en barışçıl, en haklı ve onurlu direnişi hızla önce Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı, sonra tüm dünyaya ilham oldu” denildi.

Gezi davasında hukuksuz cezalar verildiği vurgulanan bildiri şöyle devam etti:

“Gezi direnişini otoriter iktidarlar için kabul edilemez kılan, talan etmek istedikleri, pazarlayıp satmak istedikleri yaşam alanlarımızı korumamıza, bu sömürü düzenine karşı durmamıza ilham kaynağı olmasıdır. Tarihi yeniden yazma, onurlu direnişimizi suçmuş gibi gösterme çabalarının, evrensel tüm hukuk normlarını tersyüz ederek arkadaşlarımızı tutsak almalarının asıl sebebinin bu olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu arkadaşlarımız şahsında en temel demokratik haklarımıza kesilen bu hukuksuz cezaları külliyen reddediyoruz ve hep birlikte karanlık gider gezi kalır diyoruz.”

2611150cookie-checkGezi yıldönümünde Londra’da da anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.