Gik Der Festivali resepsiyonla başladı

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik Der) 11’inci Kültür Sanat Festivali’ni ırkçılık ve faşizm karşıtlığı teması ile 13 Haziran – 14 Temmuz arasında gerçekleşleşecek. Geçen Perşembe akşamı Gik Der’in kendi mekanında yapılan resepsiyonla başlayan festival, Suavi’nin sahneye çıkacağı 14 Temmuz’da Edmonton Pymmes Park’taki park şenliği ile sona erecek.

Gik Der eşbaşkanları

Gik Der resepsiyonuna Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, eski başkan Ali Gül Özbek, Londra’daki demokratik sivil toplum kuruluşu temsilcileri, toplum üyeleri ve basının da aralarında olduğu kalabalık bir katılım oldu. Otantik yemeklerin ikram edildiği resepsiyondaki kısa konuşmalarda Londra’da artan ırkçılık ve bıçaklı saldırılardan duyulan kaygılar dile getirilerek, örgütlü mücadelenin önemine değinildi. Avukat Hasan Yıldırım da gitarıyla geceye renk kattı.

Resepsiyona kalabalık bir katılım oldu…

Festivalde Gik-Der tiyatro topluluğunun hazırladığı Japon Kuklası oyunu sergilenecek. İtalyan oyun yazarı Dario Fo’dan Japon Kuklası ve Hamile adlı iki kısa komedi oyunu oynayacak. Festival kapsamında yapılacak çocuk şenliği 8 farklı yöre derneği ile birlikte organize ediliyor. Programın finali 14 Temmuz’da Edmonton’daki Pymmes Park’ta yapılacak park festivali ile son bulacak. Park Festivalinde Suavi, Halit Bilgiç, Canan Sağar, Matilda’s Scoundrels ve Grup Yardil sahne alacak.

Gik Der resepsiyonuna Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, eski başkan Ali Gül Özbek de katıldı.

KİM NE DEDİ?

Festival resepsiyonundaki kısa konuşmalarda Gik Der eeş başkanları sponsodlara teşekkür ederek, geleneksel fesktivalin toplumun entegrasyonu ve ırkçılık, faşizm, yozlaşma, çeteleşme ve sosyal kısıntılara karşı sesini yükseltmede önemli olduğu vurgulanarak toplumun ilgisi istendi.

Gik Der resepsiyonunda Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock

– Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock: Temanızı ırkçılığa ve faşizme karşı seçmenizi kutluyorum. İlk gençlik yıllarımda 1977’de ırkçı National Front’u protestodan dolayı gözaltına alınmış, mahkemeye düştüm. Sorumlusu olduğum bu bölgede yaptığınız çocuklardan kadınlara pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak bu festivali kutluyorum. Ufukta erken seçim görünmekte. Toplum olarak mutlaka vatandaş olup, sandığa gitmenizi öneririm.

Demokratik Güç Birliği adına Hasan Polat konuştu

– Demokratik Güç Birliği adına Hasan Polat: Gik Der’in başarısı Demokratik Güç Birliği adınadır. Bütün dernekler bu festivale destek olmalıdır. Türkiye’de ötekileştirilenler olarak topluma güven sağlamazsak bu ötekileştirme sürecektir. Türkiye’de olup bitenler içimizi sızlatıyor. Emeği geçenlere başarılar diliyorum.

Kürt Halk Meclisi adına Ali Poyraz konuştu

– Kürt Halk Meclisi adına Ali Poyraz: Londra’da yapılan açlık grevi eylemleri Türkiye’de büyük ses getirdi. Açlık grevi bitse de mücadele farklı boyutta sürecektir. Kültür sanat festivalleri bu mücadelenin önemli bir ayağıdır. Bu konuda bir eksiklik varsa, sorunlarımız vardır demektir. 11’inci Kültür Sanat Festivali’ni selamlıyor, emeğini geçenleri kutluyoruz.

Day Mer adına Feyzullan Cinpolat konuştu

– Day Mer adına Feyzullan Cinpolat: Biz emperyalizmin en yüksek olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz göçmen olarak entegre olmak istiyoruz, bazı eksikliklerimiz olabilir fakat ne yazık ki içinde yaşadığımız ülkeden bu konuda da bir çaba yok. 1990’lı yıllarda bu tür etkinlikle olduğunda belediyelerce destek olunurdu. Günümüzde belediyeler festival park şenliğinden para alınır oldu. Biz entegre olmak istiyoruz ama siz de bizi kabul etmek zorundasınız. Irkçılık ve faşizm karşı önemli bir festival. İçeriği doldurulduğunda da bölgemize katkı sunacağına inanıyorum. Day Mer olarak 30’uncu festival etkinliklerine sizleri davet ediyoruz.

– Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özaydın konuştu

– Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özaydın: Örgütlü toplum olursak sorunlarımızı daha kolay çözeriz. Bu tür oluşumların festival düzenlemesi ve gençleri bir araya getirmelerini önemsiyoruz.

Islington Belediye Meclis Üyesi Nurullan Turan

– Islington Belediye Meclis Üyesi Nurullan Turan: Biz göçmen bir toplum olarak ilk geldiğimizde yönümüz memleketti. Günümüzde ikinci kuşağımızla bu ülkeye kök saldık. Bu ülkenin sorunlarını birlikte çözmek için örgütlenmeliyiz. Örneğin geçen hafta bıçaklı saldırıya uğrayan Barış Küçük cinayetinin kökeninde sosyal kesintiler yattığı görülecektir. Festival temasının ırkçılık karşıtı olması çok önemli. Kapitalizmin başkentinde sol ve sosyalist duruşun önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

2308220cookie-checkGik Der Festivali resepsiyonla başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.