GIK-DER’de yeni bir kadın projesi

Ekim ayında başlatılmış olan ebru sanatı kurslarında çıkarılan ürünlerin sergisinin de yapıldığı etkinlikte, yeni dönem için planlanmış olan çalışma hakkında bilgiler verildi. “Aile içi Şiddet ve şiddetten korunmanın yöntemleri, şiddetin kadın ve çocuk yaşamına etkileri” üzerine 15 günlük periyotlarla sürdürülecek olan ve içerisinde terapi çalışmalarının da yer alacağı 18 haftalık bir program uygulamaya konulacak.


Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türk ve Kürt toplumu içerisinde de her gün arttığını belirten GİK-DER Kadın Komisyonu üyeleri, kadınların bilinçli ve birleşik bir güç olamadıkları koşullarda bu gidişatın önünün alınamayacağını, kadınların kendi sorunlarına ve hem cinslerinin yaşadıkları şiddete karşı duyarlı ve örgütlü olmaları gereğini öne sürdüler.


Bu çalışmadan yararlanmak isteyen tüm kadınlara kapılarının açık olduğunu belirten komisyon üyeleri, 15 günlük periyotlarla Pazar günleri saat 13.00–16.00 arası, terapist Emine Yoca tarafından yürütülecek olan çalışmaya tüm kadınların davetli olduğunu açıkladılar.


27 Nisan Pazar günü başlayacak olan çalışma süresince çocuklar için kreş hizmetinin de verileceği belirtildi.


25 kadının katıldığı tanıtım etkinliği, kadınların doğaçlama yolu ile yaptıkları skeç gibi eğlence programı ve hazırlanan yiyeceklerin sunumu ile devam etti. Kadınların hoş vakit geçirdikleri ve çocukların da eğlendiği gözlenen etkinlikte, Komisyon üyeleri bu tarz etkinlik programının 3 ayda bir tekrar edileceğini duyurdu.

811990cookie-checkGIK-DER’de yeni bir kadın projesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.