GİK DER’in yeni mekânında Festival resepsiyonu

GİK DER’in, yeni mekanını tanıtım ve Festival açılış resepsiyonuna kalabalık katılım oldu. GİK DER 10’ncu kez düzenleyeceği festivalin bu yıl ki temasını da “ırkçılık karşıtı” olarak açıkladı.

GİK DER, 5 Haziran Salı günü saat 19’da “Wedge House, White Hart Lane N17 8HJ” adresindeki yeni mekânında GİK DER Festivali resepsiyonu verdi. Topluma yönelik faaliyet gösteren dernek temsilcileri vi siyasilerin katıldığı resepsiyonda otantik Anadolu yemekleri de ikram edildi.

Açılışta konuşan GİK DER eş başkanı Helin Peköz, yeni mekânda mücadele çıtasını yükselteceklerini söyledi.

Peköz GİK DER’in kuruluş yıllarında Türkiye’deki demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin unutulmamasını tema olarak aldığını belirterek, “Son iki yıldır temamızı küresel bir sorun olan ırkçılığa karşı mücadele olarak saptadık. Türkiye’nin yanı sıra yaşadığımız bu topraklarda da ırkçılık ve ayrımcılık özellikle biz göçmenlerin öncelikli sorunu olmayı sürdürüyor. Göçmenlerin yaşadığı 24 katlı Greenfell Tower yangınını unutmadık. Göçmenlerin bütün yaşam alanlarında ırkçılığı görebilirsiniz. Biz İngiltere’de yaşayan bütün kültürlerle birlikte ırkçılığa karşı ortak mücadelede varız diyoruz” dedi.

Peköz, bu yıl 10’ncu kez düzenleyecekleri “Irkçılığa karşı” temalı GİK DER Kültür ve Sanat Park Festivali’ni de şöyle tanıttı:

“Festivalimiz resepsiyonla başlamış bulunuyor. Alternatif sanat ve kültürü yeni nesillere tanıtmak, sistemin dayatmış olduğu popülist, yoz ve gerici kültüre karşı alternatif sanat ve kültürü ön plana çıkarmak amacıyla başlattığımız festivalimizi son 2 yıldır Park Festivali ve çocuk festivali ile sürdürmekteyiz…”

“Irkçılığa Karşı GİK DER Kültür ve Sanat Festivali Komitesi”nin hazırladığı festival programını da Peköz şöyle anlattı:

“10 Haziran Pazar saat 14’de GİK DER lokalinde “OHAL’de seçim süreci, olasılıklar ve ne yapmalı” başlıklı panelimizde gazeteci yazar Ertuğrul Mavioğlu, BirGün yazarı Gözde Bedeloğlu ve siyasetçi Şafak Arabacı konuşacak. Toplumda bir ilki gerçekleştirerek eşcinsellere karşı önyargıları masaya yatıracağız. 17 Haziran saat 14’de GİK DER lokalinde “LGBTİQ+’lere yönelik önyargılar ve ayrımcılık” başlıklı panelimizde Kızıl Okyanus aktivisti Eda Kırmızı ile Cambridge Üniversitesi doktora adayı Hakan Sandal konuşacak. 24 Haziran’da bütün GİK DER üyesi ve dostlarını pikniğe davet ediyoruz. 30 Haziran saat11-19 arasında da ’16 Bull Lane Edmonton N16 1SX’ adresinde (Alxas Derneği karşısındaki park) Tilkililer Dayanışma Derneği, Alxas-Der, Kırkısraklılar Derneği ile ortak ‘Çocuk Festivali’ düzenliyoruz. 8 Temmuz Pazar saat 12’de de Edmonton’daki Pymmes Park’ta (N9 9SU) düzenleyeceğimiz park festivalinde Selçuk Balcı, Grup Seyran, Rakka, Edika, Kırkısraklılar Halk Oyunlaır Ekibi, Göksunlular Kadın Korosu sahne alacak. Kısa konuşmaların da yer alacağı park festivalimize bütün toplum davetlidir…”

24 Haziran’daki Türkiye’deki seçimlere de değinen Peköz, HDP’yi ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklediklerini ve seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, “Türkiye’de OHAL altında, Demirtaş’ın cezaevinde olduğu hiç de adil olmayan seçimde zaferle çıkacağız” diye iddialı konuştu.

Resepsiyondaki konuklar da GİK DER’in topluma yaptığı özverili hizmetlerini öven konuşmalar yaptılar.

2196170cookie-checkGİK DER’in yeni mekânında Festival resepsiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.