Girne Belediye Başkanına Açık Mektup

Girne Belediye Başkanına Açık Mektup: Türkiye’den Gelen Kamyoncular Girneyi Kirletemesin!

KKTC’de “Türkiyeli” diye tanımlanan insanlarımıza yönelik ayrımcılığa karşı en sert tavır alanlardan biri olarak bu adaya gelen ama bu adada yaşamakta olan insanlara saygı göstermeksizin ekmek parası kazanma iddiasında olan bir grup “Türkiyeli” ile ilgili olarak bir çift sözüm var: “TIR” ve kamyon şöförleri misafir oldukları ülkeye saygı göstermek zorundalar!

Dünkü haberlere bir göz gezdirdiğimizde Kıbrıslı Türklerin zaten yeterince çevre kirliliğine maruz kalmış bulunan adayı temiz tutmak için ellerinden geleni yaptığını görmek sevindirici.

Örneğin dün Gönyeli Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 18 Nisan Çarşamba gününden itibaren “Daha temiz Gönyeli için kolları sıvadık” sloganı ile temizlik kampanyası başlatacakmış. Kutlarım!

Aynı şekilde dün Mağusalı bir grup genç, yani MAGEM yönetim kurulu üyeleri, tarafından gerçekleştirilen sahil temizlik etkinliği çevrede bulunan vatandaşlar ve turistler arasında büyük memnuniyetle karşılanmış. Ne güzel!

Aynı sıralarda Girne’de ise bir TIR kamyonunun park etmesi büyük bir ihtimalle yasak olan bir arsa üzerinde başka bir ufak kamyona büyük bir ihtimalle izinsiz yükleme yaptıktan sonra kilolarca çöpün defalarca taşınarak Girne’de bir yerleşim merkezinin göbeğinde oldukça uzamış insan boyundaki otların arasına atıldığına tanık oldum.

Girne Ticaret Limanı’na giden Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde ve tam Dünya Tüp Bebek Merkezi karşısındaki boş arsada ve çok sayıda Girnelinin yaşadığı bir yerleşim bölgesinin ortasında çöpleri “utanmadan” arsada otların arasına atmak aslında bir “çevre cinayeti”.

Üzerinde “Lento”, “ESEN”, “www.esenorman.com” ve “DÜZCE/TURKEY” yazılı kırmızı renkli ve fotoğrafını da görmekte olduğunuz bir “TIR” 13 Nisan 2012 Cuma Günü öğleden sonra park ettiği söz konusu arsa üzerinde yukarıda belirttiğim “TIR’dan kamyona garip bir yükleme operasyonunu da” bitirdikten sonra maalesef bakılmadığı için bir insan boyuyla eşit konumda bulunan otluğa bol sayıda ve kilolarca çöp boşalttı.

O an ihbar edebilirdim. Ancak sıradan bir ihbarın yararı olacağına inanmadığımdan teşhir etmeye karar verdim!

Aylardır özellikle Lefkoşa – Girne arasındaki kara yolunda yük boşalttıktan sonra her türlü trafik kurallarını ihlal ederek limana dönen Türkiye plakalı kamyon şöförlerinin hal ve tavırlarını izlerken bir “Türk” olarak utanmaktayım.

Avusturya ve Almanya gibi ülkelerde en ufak bir kural hatasında “analarının ağlatılacağını” çok iyi bilen “Türk TIR şöförleri” o ülkelerde her şeyi “dört dörtlük” yapabiliyorsa aynı davranışı KKTC’de de beklemek hakkımız değil mi?

Düzce’den KKTC’ye gelip boş bulduğu ilk arsaya çöp boşaltan kamyon şöförü aynısını Almanya’da yapacak olsa öyle bir para cezası öderki, ödediği miktar için yıllarca çalışması gerekir.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’a ve Girne Emniyet Müdürü Barbaros Savaşçı’ya (her ikisini de iyi tanıyan ve takdir eden bir Girneli olarak) iletmek istiyorum: Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın Girne Ticaret Limanı’na en yakın olan kesimi tamamen sahipsiz ve başıboş vaziyette.

Özellikle geceleri onlarca TIR kamyonu caddeyi yaşanmaz hale getirmekteler. Girne Ticaret Limanı’ndan ertesi sabah Türkiye’ye gitmek üzere akşamdan gelen kamyon ve TIR’lar kenti bir tür işgal etmekteler. Bu araçlar ve sürücüleri kontrol edilmediği takdirde yukarıda tüm detaylarını bildirdiğim şekilde kentin insanlarına saygı göstermeksizin park ettikleri yerleri çöp yığınları haline çevirmekteler.

Dünya Tüp Bebek Merkezi önündeki arsada bulunan otlukta saklı niteliğini ve çevre sağlığı açısından zararlarını bilmediğimiz çöp yarın çok baş ağrıtmaya aday.

Bu kamyon ve TIR’lar gerek KKTC yollarında gerekse özellikle Girne’de böyle başı boş bırakılmaya devam edilmemeli.

Hem polis teskilatı hem de yerel yönetim daha geç olmadan bu düzensizliğe müdahale etmeli!

1618460cookie-checkGirne Belediye Başkanına Açık Mektup

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.