Gitarın Festivali coşkulu geçti

Değişik yaş gruplarından oluşan 50 müzisyenin katıldığı festivalde gençler büyüklerle birlikte sahne aldılar.


Müzisyen Suzan Beyazıt ve Sedat Sarıcı tarafından düzenlenen Gitar Festivali’nde, müziğe yeni başlayanların yanısıra deneyimli müzisyen ve topluluklar da yer aldılar.


Festivale katılan genç müzisyenlerden Berivan Ayık, Gizem&Burcu Şahan, Cavit Yahşi başarılı performansları ile gelecek vaaderlerken Londra Saz Okulu’nun iki ayrı gitar grubu Pink Floyd’dan Aşık Veysel’e, Rus Halk Türküsünden Ordu Türküsüne kadar zengin repertuarlarıyla göz doldurdular. Canan Sağar ve Emel Alıcı ise Canan Sağar’ın “Gurbet”,  “Görmek İsteyenlerin Şehrinde” Emel Alıcı-Canan Sağar bestesi “Cepte Durmaz Aşk” ile seyircilerden büyük alkış aldı.



Dünyanın en küçük elektro gitarcılarından Timur İzzet ise “James Bond” film müziği ile başladığı programında Kurtalan Express’ten “2023” ve Okay Temiz’den “Denizaltı Rüzgarları” adlı parçalarla ve başarılı yorumuyla seyircilerin gölünü fethetti.  Büyük gitar virtüözü Jimmy Hendrix!in “Hey Joe” parçasıyla sahneye gelen Denizhan Erkan B.B.King’in “Blues Mask” ve Led Zeppelin’in “Whole Lotta Love” adlı parçalarını seslendirdi.


Festivalin ikinci bölümünde ise Sedat Sarıcı, Suzan Beyazıt ve Hakan Doğuç’tan kurulu Eclectic Band Suzan Beyazıt’ın “Orient Bird”, Sedat Sarıcı’nın grubun davulcusu Hakan Doğuç için bestelediği “Dancing with a drummer” ile Çiçek Dağı adlı anonim türküyü seslendirdiler.  Yüksel Ünlü, Kerem Avcıl, Colin Roberts ve Yılmaz Gül’den oluşan Dimension kendi besteleri olan “Vurma Polis”, “Yalancı Amerika”, ve “Anadolu” adlı şarkıları seslendirdiler. Festivalde son olarak sahneye çıkan Sudden Exit solistleri Sevtap Işık besteleri olan “Günler Geçer Ne Dersin”, “Palyaço”, Olumsuz Bir Yaşam” ve Pamela’nın bestesi “İstanbul” adlı şarkılarla müzikseverlerden tam not aldı.


HABER VE FOTOĞRAFLAR: Kadir Aktay

792520cookie-checkGitarın Festivali coşkulu geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.