GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına tepki

Türk Eğitim Birliği’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan başkan Hatice Güden haftalık olarak yayın yapan 7 gazetenin üçünde bu tür reklamların yayınlandığını belirterek, bu gazetelerin bu yolla “fuhuşu teşvik” ettiklerini söyledi.


Tüm demokratik kitle örgütleri ve işadamları ile birlikte bu kampanyayı yürütmek istediklerini dile getiren Güden bu şekilde yayında ısrar eden gezetelere “reklam vermeme ve okumama” boykotu başlatacaklarını açıkladı.


Geçtiğimiz günlerde bazı gazeteler ile görüştüklerini ve onlardan ahlaklı, sorumlu bir yayın çizgisi beklediklerini ifade ettiklerini anlatan başkan Güden, toplumsal bir sorun olan “sauna reklamları”na karşı yine toplumsal olarak hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekti.


Hiç kimsenin onaylamadığı, bununla birlikte kimsenin de tepkisini dile getirmediği “fuhuş ve insan pazarlanmasının” toplum içinde dağıtılan bu gazeteler aracılığıyla teşvik edildiğini sözlerine ekleyen Hatice Güden, öncelikle bu üç gazetenin uyarılacağını, arkasından da “reklam ve okumama” boykotu yapacaklarını belirtti.


AÇIK GAZETE: Gik Der’in bu girişimini destekliyor ve diğer sivil toplum örgütlerinin de bu konuda girişimde bulunmalarını istiyoruz…



 

798160cookie-checkGİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.