GİK-DER'den yeni dönemde yeni projeler

GIK-DER adına yapılan açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik komisyon temsilcilerinin yaptıkları bilgilendirmelerle devam etti. Yapılan açılış konuşmasında GIK-DER’in kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalara değinilirken, bu gün dünden daha fazla örgütlülüğe ihtiyaç duyulduğu ve tüm göçmenlerin örgütlenmelerinin neden zorunluluğu olduğu anlatıldı.


Açılış konuşmasının ardından söz alan kadın, eğitim, kültür, gençlik ve işçi komisyonu temsilcileri ise planlanan ve halen sürmekte olan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.


Eğitim komisyonu adına yapılan açıklamada hafta sonu okulu kapsamında bu yıl 5 ayrı yaş grubuna 12 ayrı sınıfta eğitim verileceği açıklanırken ayrıca çocuklara folklor çalışmasının ve ESOL (büyüklere İngilizce eğitimi) ile IT (bilgisayar) derslerininde bu yıl devam edeceği bilgisi verildi. Kadın komisyonun sürdürdüğü eğitim çalışmalarının yanı sıra ebebeyn proğramınında devam edeceği açıklandı.


Sinema günlerinin, santraç, masa tenisi, bilardo turnuvalarınında önümüzdeki dönemde süreceğini açıklayan kültür komisyonu temsilcisi ayrıca 4 ekimde yapılacak kültür gecesine tüm katılımcıları davet etti. Galler’de yapılan ve Dünyanın en büyük folklor yarışmalarından biri olan folklor yarışmasına geçtiğimiz dönemde katıldıklarını anlatan gençlik komisyonu temsilcisi bu yılda aynı ciddiyetle ve beş farklı yöre halkoyunuyla çalışmalarına başlayacaklarını, ayrıca geçtiğimiz dönem ara vermek zorunda kaldıkları tiyatro çalışmasının bu yıl yeniden başlayacağını anlatarak, gikder gençlik komisyonu altında çalışmalarını sürdüren futbol takımlarına katılmak isteyen gençlere kapılarının açık olduğunu belirtti.


İşçi komisyonu adına yapılan konuşmada ise bu yıl işçi komisyonunun geçtiğimiz yıllara göre daha iyi örgütlendiğini ve yaptıkları açıklamalar, panel ve eğitim çalışmalarıyla bunu gösterdiklerini belirterek, eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek herkesin çalışmalara katılmasının önemini dile getirdi.


Ayrıca etkinliğin ardından hafta sonu okulu ve diğer çalışmalarla ilgili kayıt yapıldı. Göçmen Işçiler Kültür Derneğine Ulaşmak ve bilgi almak isteyenler 020 7249 9983 arayabilirler.

815470cookie-checkGİK-DER'den yeni dönemde yeni projeler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.