Gül baklayı ağzından çıkardı!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleriyle biraraya gelen Gül, basına kapalı yapılan toplantıda, milletvekillerinin güncel konularla ilgili sorularını yanıtladı.


CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu’nun ”Hamas heyetini AKP mi, Dışişleri Bakanlığı mı davet etti” sorusu üzerine Gül, Hamas heyetinin Türkiye ziyaretinin Türk basınındaki yankılarının olumsuz olmasına karşılık dünyada olumlu karşılandığını, girişimin samimi ve iyi niyetle yapıldığını vurguladı. Abdullah Gül, Hamas heyetinin Türkiye’ye geleceğinden, ABD ve İsrail’in önceden bilgisi olduğunu söyledi.


Gül, Çerçioğlu’nun, ”Heyetin Türkiye’ye gelmeden önceki düşüncesi ile geldikten sonraki düşüncesinde bir değişiklik oldu mu?” sorusuna, ”İnsanların düşüncesi hemen bir günde değişmez” karşılığını verdi. 


EL FETİH’TEN ONAY 
 
Öte yandan Filistin seçimlerinde Hamas’ın gerisinde kalan eski iktidar partisi El Fetih’ten bir yetkili, hareketinin radikal Hamas’ın kuracağı bir hükümete katılmak için ilke olarak onay verdiğini belirtti.


El Fetih’in parlamentodaki grubunun başkanı Azzam El Ahmed, Gazze’de bir Hamas heyetiyle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, iki partinin ortak bir programda anlaşma sağlaması halinde El Fetih’in Hamas’ın kuracağı bir hükümete katılabileceğini kaydetti.


El Ahmed, ”İlke onayı ve (bir koalisyon hükümetine katılma) niyeti ortada, ancak program konusunda anlaşmaya varmamız lazım” ifadesini kullandı.

1028440cookie-checkGül baklayı ağzından çıkardı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.