Gül, Roma’daki Ortadoğu Konferansı’nda

İtalya ve ABD’nin öncülüğüyle düzenlenen Uluslararası Lübnan Konferansına 15 ülke katılıyor.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından temsil edildiği konferans, TSİ 11.00’de başlayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ve AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana toplantının katılımcıları arasında yer alıyor. Vatikan ise toplantıda gözlemci sıfatıyla yer alıyor.

İtalya Dışişleri Bakanlığı binası olarak kullanılan Farnesina Sarayında düzenlenen Uluslararası Lübnan Konferansı, İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.

Yuvarlak masa etrafında bir araya gelecek katılımcılar, İsrail-Lübnan arasındaki gerilim konusunda neler yapılabileceğine dair görüşlerini dile getirecek.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema ile ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın eş başkanlığında yönetilecek olan konferansın 3 saat sürmesi öngörülüyor.

Katılımcılar, toplantıdan sonra çalışma yemeğinde de bir araya gelecekler. D’Alema ve Rice’ın TSİ 14.00’te ortak basın toplantısı düzenlemeleri planlanıyor.

Roma’daki toplantıda en kalabalık heyet Lübnanlılardan oluşuyor. Katılımcı ülkelerin dışişleri bakanları tarafından temsil edildikleri toplantıya Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora da katılacak.

İsrail toplantıya katılmazken İran ve Suriye de toplantıya davet edilmedi. 

1132840cookie-checkGül, Roma’daki Ortadoğu Konferansı’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.