Gül ve Erdoğan’a da siyasi yasak istendi…

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasının iddianamesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak istemi bulunduğunu bildirdi.


Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nden gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 16.30 itibariyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ”AKP’nin laikliğe aykırı fiillerinden dolayı odak olma” iddiasıyla kapatma davası açtığını söyledi.


Dava dün saat 16.30 sıralarında açıldığı için herhangi bir işlem yapamadıklarını belirten Kılıç, iddianamenin pazartesi günü çoğaltılarak, Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılacağını ve arkasından sürecin başlatılacağını bildirdi.


Kılıç, kaç kişi hakkında siyasi yasak istendiğinin sorulması üzerine, ”Doğrusu dava dilekçesine çok fazla bakamadım ama şöyle bir sonuç itibariyle baktığımda 71 kişi hakkında kapatılması halinde siyasi yasaklı olması talebi var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ı, siyasi yasak istenen listenin başında gördüm” dedi.

1056720cookie-checkGül ve Erdoğan’a da siyasi yasak istendi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.