Gül ve Sarkisyan Bursa’da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Uluslararası Yenişehir Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. Karşılamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Baykurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve öteki ilgililer bulundu.

Sarkisyan ile birlikte Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvar Nalbandyan da Bursa’ya geldi.

Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Almira Otel’de bir araya gelecek. Her iki cumhurbaşkanı, daha sonra Atatürk Stadyumu’nda yapılacak Türkiye-Ermenistan maçını izleyecek.

Serj Sarkisyan’ın Cumhurbaşkanı Gül ile buluşmasından önce Ermenistan Milli Takımı’nı kamp yaptığı otelde ziyaret etmesi de bekleniyor.

Bu arada, Sarkisyan’ın uçağının inişinden önce sinyal kesici ”jammer”la donatılmış araçların havaalanına getirildiği gözlendi. Havaalanında bulunan Türk bayrağının yanındaki direğe Ermenistan bayrağının da çekildiği görüldü.
Öte yandan, Sarkisyan’ın uçağının kokpit camına Ermenistan bayrağı asıldığı dikkati çekti.

ÇOCUKLAR GÜL’E ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de özel uçak ”ANA” ile Sarkisyan’dan kısa bir süre önce Bursa Yenişehir Havaalanına indi. Gül’ü, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Baykurt ve öteki ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül’e, uçaktan indiğinde iki çocuk tarafından çiçek takdim edildi. Gül, ”Bursa’nın ufak tefek taşları” türküsü eşliğinde sergilenen kısa halk oyunu gösterisini de izledi. Abdullah Gül, gösterinin ardından halk oyunları ekibindeki çocuklarla fotoğraf çektirdi.

1221440cookie-checkGül ve Sarkisyan Bursa’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.