Gül, ziyaretten memnun

 


Gül, Ermenistan ile Türkiye (A) milli futbol takımları arasındaki maçı izlediği Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan dönüşünde, Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.


Ziyaretini çok olumlu duygu ve düşüncelerle tamamladığını belirten Gül, milli takımı, gösterdiği sportmenlik, yüksek performans ve bunun sonucunda elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.


Ziyaret sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile ikili ilişkiler, başta Gürcistan'daki gelişmeler olmak üzere bölgesel konular üzerine yapıcı ve samimi bir görüşme yaptıklarını ifade eden Gül, bölgedeki endişe verici gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.


Ermenistan'ın, Türkiye'nin Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisine kuvvetle destek verdiğini açıklamasının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Gül, görüşmede bölgesel gelişmelerin yanısıra, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ile Yukarı Karabağ sorununun, bu bağlamda Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin de gündeme geldiğini kaydetti.


Gül, kısaca özetlemek gerekirse, ziyaretimin verimli geçtiğini, ileriye dönük olarak umut vadettiğini ve Türkiye'nin bölgedeki önem ve ağırlığını bir kez daha ortaya koyduğunu düşünüyorum'' dedi.


Gül, gelecek yıl Türkiye'de yapılacak olan Türkiye-Ermenistan milli maçına Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı davet ettiğini de sözlerine ekledi.

1066150cookie-checkGül, ziyaretten memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.