Gülen Fenerlileri kızdıracak!

Fethullah Gülen, Herkül’de yayınlanan bu haftaki sohbetinde son dönemde çok sık gündeme gelen şiddet olaylarını değerlendirdi ve stadyumlarda yaşanan olayları “milletin tarih sahnesindeki yürüyüşünden rahatsız olan karanlık odakların körüklediği”ni iddia etti.

Fethullah Gülen, futbolda yükselen holiganizm ve buna bağlı olarak “Hizmet hareketinin hedef alınması”nın rastlantı olmadığını ifade etti. Gülen şöyle konuştu:

“Devletler muvazenesinde muvazeneye doğru yürüyen millete yeniden çelme takmak için bu türlü provokatörleri milletin başına musallat ediyorlar. Holiganları milletin başına musallat ediyorlar. Bu hadiselerin hiç biri raslantı değil. Bunların hepsi, ama büyük dairede ama küçük dairede birilerinin planı. O da bu milletin muvazene unsuru olma uğrunda yürüyüşünü engellemek, ona çelme takmak, onu devirmek. Bir kere daha devirmek.”

Gülen, olayları çıkaranların “Hizmet Hareketi’ni özellikle hedef aldıklarını” da iddia etti. Gülen sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte bir iki gün evvel, bir kısım holiganların yaptıkları gibi değişik fezaiye ve fecaiye sebebiyet verirler. Sonra da onları temiz, masum bir hizmete, bir harekete, bir camiaya mal etmeye çalışırlar.

Bir kısım holiganlar var. Adeta asker gibi bunlar vazifeli. Asker gibi; asker değil ama asker gibi. Vazife aldıkları yerde gidiyor, o işi yapıyorlar. Karıştıracaksınız, arabaları ters çevireceksiniz, camları kıracaksınız, vitrinleri parçalayacaksınız, insanlara molotof kokteyli atacaksınız, sopayla üzerlerine yürüyeceksiniz, sonra da üzerinize gaz sıkıldığı zaman feryadı basacaksınız. Zulmedilmiş gibi; döverken ağlayacaksınız, zulmederken inleyeceksiniz. İnsanları kendinize acındıracaksınız.

Ve hislerinize tercüman olabilecek, bir kısım yamuk fikirliler de her zaman bulunacak. Onlar da sizi müdafaa edecek. “Evet, siz haklısınız” diyecek. Katil haklı, fakat maktül haksızdır orada. Kötülük yapan haklı. Millet malına zarar verenler haklı. Boşalıyorlar bunlar ne yapsınlar. Boşalacak yerleri yoktu, bırakın boşalsınlar. Bir kısım medya diyeyim, insafsızlık yapmayayım, bu meseleyi körüklüyor.

Gülen, sözlerini Kuran’ı Kerim’den yaptığı bir alıntıyla sürdürdü:

“Öyle insanlık azgınlaştı, Cenab-ı Hak ıslah eylesin de bu azgınlığın sonunda başımıza bir bela musallat etmesin. Azgınlık Gayretullaha dokunursa, masum – gayri masum orada tefrik edilmeden “vetteku fitneten la tusibennelezine zalamu minkum hassah: O fitneden korkun ki geldiği zaman sadece müstehaklara değil, diğerlerine de dokunur”. Var ya Türk atasözü; kurunun yanında yaş da yanar. O yaşlar ne olur? Öbür tarafta mükafatlarını görürler veya vazifelerini yapmadıklarından dolayı o kurular öyle yapmışlarsa şayet onların hesabı sorulur orada.”

1343650cookie-checkGülen Fenerlileri kızdıracak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.