Güler Zere’ye Londra’dan destek

Adalet Bakanlığı, Elbistan Kapalı Cezaevi’nde kansere yakalanan ve ölüm döşeğinde olan Güler Zere (37) için “özel af” işlemi başlatmasına karşın Zere’nin serbest bırakılması bürokrasiye takılmıştı. Türkiye’deki bazı sivil toplum kuruluşları Zere’nin bir an önce serbest bırakılması için hükümete baskı yapıyor…

Londra’daki “Güler Zere Özgürlük Komitesi” de yaptığı açıklamada “5 Temmuz’dan bugüne kadar geçen 112 günde verilemeyen karar! Gün geçtikçe Güler’in durumu ağırlaşıyor ve Adli Tıptan hala bir sonuç çıkmadı… Güler Zere’nin durumu gün gün ağırlaşmaktadır. Havasız, güneş ışığı girmeyen, ışıkların 24 saat zorunlu olarak açık tutulduğu koşullarda, ama en önemlisi tecrit altında sağlığı hızla bozulmaktadır” denildi.

ZERE İÇİN EYLEMLER

Açıklamada yer alan “Güler Zere ve Hasta Tutsaklar İçin, Acil Eylem Programı” şöyle:

29 Ekim Perşembe günü,

– Anadolu Halk Kültür Merkezi’nde 3 günlük açlık grevi
– Saat 12.00’de Uluslarası Af Örgütü (Emnesty İnternational) önünde basın açıklaması yapılacak ve kuruma bir dosya verilecek.
– Saat 13.00’de, The Guardian Gazetesine dosya verilecek.
– Saat 14.00’de, BBC’ye dosya verilecek.
– Saat 15.00’de, T.C Elçiliği önünde AKP hükümetine “Keyfiyete Son Ver, Güler Zere’yi Serbest Bırak!” protesto gösterisi yapılacak.

30 Ekim Cuma günü;

– Saat 13.00’de, T.C Elçiliği önünde AKP hükümetine “Keyfiyete Son Verin Güler Zere’yi Serbest Bırakın” Protesto gösterisi yapılacak.
– Saat 15.00’de, İngiltere Parlementosu Önünde Gösteri yapılacak. Ve ayrıca yaklaşık 7 yıldır Parlementonun önünde duran, işgale karşı eylemci Birian Haw ziyaret edilecek
– Saat: 16.00’da, İşkence Madurlarını Tedavi Merkezi (Medical Foundation) ziyaret edilerek bir dosya sunulacak.

31 Ekim Cumartesi günü;

– Saat 14.00’de, stand açılacak ve basın açıklaması yapılacak.
– Saat 17.00’de, Anadolu Halk Kültür Merkezi’nde Açlık Grevi Eylemi, Halk Toplantısı ile sonlandırılacak.

825760cookie-checkGüler Zere’ye Londra’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.