Gül’ün süresi 5 yıl

TBMM Bakanı Köksal Toptan, 21 Ekimde yapılan referandumda kabul edilen Anayasa değişikliğine göre, milletvekilliği süresinin 4 yıla, cumhurbaşkanlığı süresinin de 5 yıla indiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olması halinde ikinci 5 yıl için seçilebileceğini söyledi. 


Toptan, TBMM’de, parlamento muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. 


Bir gazetecinin, referandumun ardından, mevcut cumhurbaşkanının ve milletvekillerinin kaç yıl görev yapacağı yönünde tartışmaların başladığını anımsatarak, bu konulardaki düşüncesinin sorması üzerine Toptan, burada yorum yapmak durumunda olmadığını ifade ederek şunları şöyledi: 


”Sadece bir hukukçu olarak kişisel görüşlerimi söyleyebilirim. Bence, milletvekilliği süresi 4 yıla inmiştir. Yani 4 yıl sonra milletvekilliği genel seçimi yapılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı süresi de 5 yıla inmiştir. Sayın Abdullah Gül, aday olduğu takdirde ikinci 5 yıl için seçilebilir. Yani Anayasada yapılan değişiklik, bence getirmiş olduğu hükümlerle yürürlüğe girmiştir, uygulanması gereken şekilde yürürlüğe girmiştir. 22 Temmuz 2007’de seçimler yapıldığına göre, o zaman yaklaştığında (milletvekili genel seçimi), YSK 3 ay önce seçim sürecini başlatır. TBMM’nin bir karar almasına gerek yok.” 


Toptan, bir gazetecinin, ”Yani 22 Temmuz 2011’de seçim var” sözleri üzerine, ”Bence öyle” dedi. 


Başka bir gazetecinin, ”O zaman sayın cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl” demesine de Köksal Toptan, ”Bence öyle” karşılığını verdi.
  

1049710cookie-checkGül’ün süresi 5 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.