Gülsuyu saldırganları Ağca ile

Maltepe Gülsuyu’nda gerçekleşen ve Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı yaptıkları iddia edilen kişiler ile ilgili polise ifade veren mahalle halkı, çetenin başının Ahmet-Yusuf Turhan kardeşlerin olduğunu iddia etti.

VATAN’ın ulaştığı Yusuf Turhan’a ait fotoğraflarda Turhan’ın gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca ile çekilen fotoğrafları dikkat çekiyor.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde uyuşturucu çetelerine karşı bölge halkının mücadelesi aylardır sürüyor. Daha önce 9 kişinin vurulduğu Gülsulu mahallesinde önceki gün de vatandaşlar, “Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız” yazılı pankart açıp sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sırasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Açılan ateş sonrasında başına aldığı dört mermi ile yaralanan Hasan Ferit Gedik, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Semiha Ateş, Gökhan Aktaş ve Yalçın İleri ile olay yeri yakınındaki bir markette alışveriş yapan Abdullah Kıyak da yaralandı.

GÜLSUYU’NDA HALK ÇETEYE KARŞI NÖBETTE

Olaydan sonra polise ifade veren mahalle sakinleri, çetenin başının Ahmet-Yusuf Turhan kardeşlerin olduğunu iddia etti. VATAN ise Yusuf Turhan’a ait fotoğraflara ulaşarak çarpıcı bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Fotoğraflarda Yusuf Turhan’ın, gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca ile yakın ilişkiler içinde olduğu görülüyor. Öyle ki Ağca, Yusuf Turhan’ın çocuğunun sünnetine katılarak kirveliğini üstlenmiş. Ağca ile Yusuf Turhan’ın beraber Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ziyaret ettikleri de yine fotoğraflarda göze çarpıyor. Turhan’ın oğlunun sünnet töreninde “Sedat Peker” yazılı çelenk de dikkat çekiyor. Çağdaş ULUS / Vatan

1397700cookie-checkGülsuyu saldırganları Ağca ile

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.