Göçmenlere ortaçağ kültürü suçlaması

İngiliz Çevre Bakanı Phil Woolas, göçmenler arasında akraba evliliklerinin doğum kusurlarında dramatik bir artış yaşanmasına neden olduğunu açıklarken, İşçi Partisi Milletvekili Ann Cryer, akraba evliliklerinin Ortaçağ kültürünün bir parçası olduğunu söyledi.


Görüşleri  tıbbi uzmanlar tarafından desteklenen Bakan Woolas, akraba evliliğinin pratik olarak Müslüman toplumunun tamamında görülmediğini, fakat  ilk kuzenlerin evlendirilmesinin gelenek haline dönüştüğü Pakistan’ın kırsal bölgelerinde, durumun içler acısı bir hal aldığını belirtti.


Aynı zamanda ‘Oldham East’ ve ‘Saddleworth’ bölge temsilcisi olan Bakan Woolas, konuya ilişkin olarak şunları şöyledi:


“Pakistanlı hasta bakıcılar, akraba evliliği sonucu sakat doğan bebeklerin oranı hakkında size  bilgi verebilir. Herkes bu sakatlıkların ‘ilk kuzenler’ arasında evlilikten kaynaklandığını biliyor…Bu dinsel bir şeyden ziyade kültürle ilgili bir şey ayrıca, burada yasa dışı değil. İnsanlar için ‘bunu yapamazsın’ demekte oldukça zor, çünkü bu çok hassas bir konu…”


Sorunun çözümü konusunda bilimsel araştırmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Woolas, sözlerini şöyle devam etti:


“Asıl sorun  anne-babalar  ve toplum sözcülerinin çoğunun  yine ‘ilk kuzen’ evliliği sonucu doğmuş olmalarıdır… Biz, bu sorunun hassasiyetinin farkıdayız. Britanya’da yaşayan Asyalı toplum destekçileri, sorunu gündeme getirmeli ve bunu vazife olarak görmelidirler…”


İşçi Partisi Milletvekili Ann Cryer de, Ulusal Sağlık Servisi NHS’in, anne ve babaları akraba evliliği konusunda daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.


Akraba evliliğinin aileler tarafından gelenek haline dönüştürüldüğünü belirten Cryer, bu evliliklerin Ortaçağ kültürünün bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

809870cookie-checkGöçmenlere ortaçağ kültürü suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.