Gümrük kapılarında oy verme başlıyor

Yurt dışındaki Türk vatandaşları, Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet Havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları, İzmir Çeşme Deniz limanı ve Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapılarında oy kullanılabilecek.


Gümrük kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip ve yalnızca bu pasaport ile oy kullanacak yurt dışındaki vatandaşların oy verme işlemleri, 22 Temmuz 2007 Pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek.
Gümrük Kapılarında tatil günleri dahil 24 saat süre ile oy kullanılabilecek.


Gümrük kapılarında, Türkiye’de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 22 Temmuz 2007 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunu ibraz eden Türk Vatandaşları oy kullanabilecekler.
Bu seçmenler, sadece siyasi partilere oy verebilecek, bağımsız adaylar için oy kullanamayacak.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), gümrük kapılarında kullanılacak oy pusulalarının 60 x 10.5 santimetre boyutlarında beyaz kağıtlara bastırdı.


Pusulaların en üst kısmına 14 punto siyah harflerle; “XXIII. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Siyasi Partiler Oy Pusulası” ibaresi yer aldı.


Gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulaları 1 milyon 500 bin adet bastırılıp 200 adetlik 7 bin 500 paket yapılarak, ilgili il-ilçe seçim kurullarına gönderiliyor.


Gümrük kapılarında kullanılan oylar, Türkiye barajının belirlenmesinde etkili olduğu gibi, her seçim çevresine de kullanılan geçerli oy sayılarına göre yansıyor.

1044440cookie-checkGümrük kapılarında oy verme başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.