Güney Doğu’da operasyon sürüyor

İç kesimlerdeki operasyonun yanı sıra sınır kesiminde de operasyona devam ediliyor. Operasyon bölgelerinde yapılan arazi aramalarında PKK’lilere ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarıldığı ve içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildiği bildirildi.


HAVA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI


PKK’lilerin  etkisiz hale getirilmesi ve bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyona havadan da destek sağlanıyor. Operasyona hava desteği sağlayan skorsky ve kobra helikopterlerin yanı sıra Diyarbakır’dan kalkan savaş uçaklarının da gerçekleştirdikleri sortilerle PKK barınaklarının bombalayarak imha ettiği bildirildi. Örgüt üyelerinin özellikle yüksek dağlık kesimleri geçiş güzergahı olarak seçtikleri ve hava desteği sağlayan helikopter ve savaş uçaklarının da buralara bomba yağdırdıkları belirtildi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki çatışmanın ardından yapılan arazi aramasında, ilk belirlemelere göre, teröristlere ait; 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 36 adet el bombası, 1 adet RPG-7 roketatar, 27 adet roketatar mühimmatı, 153 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 10 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 500 gram C-4 patlayıcı madde buldu.


 

1049730cookie-checkGüney Doğu’da operasyon sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.