Güney Doğu’ya değil kendilerine istediler…

TÜGİK, Güney Doğu Öneri Paketi Hatay Genç İşadamları Derneği’nin (HAGİAD) ev sahipliğinde Hatay’da açıklandı…


Toplantıda konuşan TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye’nin son günlerde kritik bir dönemece girdiğini belirterek, AB uyum yasalarında gerekli adımların atılmadığı gerekçesi ile bu noktaya gelindiğini belirtildi. Hazim Sesli, “Türkiye’nin yönü AB, görevi ve esas işi ekonomi olmalıdır” dedi.


Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Hatay’da gerçekleştiren TÜGİK, toplantı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek öneri paketini açıkladı.


TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, AK Parti’ye açılan kapatma davası ile birlikte Türkiye’nin son günlerde yeniden kritik bir dönemece girdiğini öne sürerek, “Yargı süreci devam ederken tüm kesimlerden bu süreci etkilemeye yönelik çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır. Bize göre değişik kesimlerden gelen çelişkili ifadelerin en büyük nedeni AB’ye uyum yasalarının bir türlü hayata geçirilememesi ve AB konularında rehavete kapılmamızdır” dedi.


Türkiye’nin yönünün AB, görevinin ve esas işinin ise ekonomi olması gerektiğine dikkat çeken sesli, “Enerjimizin önemli bir kısmını, ekonomik sorunların çözümüne yönelik çalışmalara vermemiz gerekmektedir. Bu konuda biz işadamları olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.


ÖNERİLER


Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki işadamları ile birlikte hareket ederek ticaretin ve istihdamın gelişimine katkı sunmaya ve ekonomik sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten işadamı, “Bu bölgelerimizin kalkınması, ülkemiz için ekonomik ve sosyal anlamda oldukça önemlidir” diye konuştu…


HAGİAD Başkanvekili ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Özbuğday ise, basın toplantısında 11 maddeden oluşan TÜGİK Güney Doğu Öneri Paketi’ni açıkladı. TÜGİK bünyesindeki GİAD’lardan elde edilen önerilerin, hükümet’in üzerinde çalıştığı Güney Doğu açılımına katkı sağlayacağını öne sürdü.


Özbuğday’ın TÜGİK adına açıkladığı istekler özetle şöyle:


– Sınır kapıları daha aktif hale getirilmeli
– Bölgesel Vergi Muafiyeti Uygulanmalı
– Yatırımcılar OSB’lere Yönlendirilmeli
– Bölgesel Asgari Ücret Uygulanmasına Geçilmeli
– Kültür ve İnanç Turizmi Geliştirilmeli
– Bölgesel ve Sektörel Teşvik Sistemine Geçilmeli
– GAP Projesi Tamamlanmalı
– Eğitim Seferberliği Başlatılmalı
– Yatırımı Teşvik Edici Raporlar Hazırlanmalı
– SSK priminde bölgeye ayrı bir İndirim Uygulanmalı
– Mayınlı Alanların Temizlenerek Tarıma Kazandırılmalı

1057180cookie-checkGüney Doğu’ya değil kendilerine istediler…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.