Gökçek vedaya hazırlanıyor: İşte koltuğundaki son 3 gününün planı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından kısa bir süre ayak direyen ama sonrasında istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in belediye başkanlığı koltuğunda son 3 günü.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Belediye meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağıran Gökçek’in cumartesi günü istifa öncesinde 23 yıllık başkanlık dönemine ilişkin kapsamlı bir sunum yapacağı öğrenildi. Gökçek’in meclis üyelerine imza karşılığında ilettiği davette, toplantının belediyenin olağan meclis görüşmelerini yaptığı salonda değil konferans salonunda yapılacak olması da dikkat çekti. Toplantıya ayrıca STK temsilcilerini de davet ettiği öğrenildi.

CHP’liler katılamayacak

CHP’li belediye meclis üyeleri ise “Gökçek şova hazırlanıyor” diyerek toplantıya katılmama kararı aldı. Belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Gökçek’in yerine gelen kişi atamayla gelecek ve atamayla gelen Ankara halkına değil, atayan kişiye karşı sorumluluğu olacak. Önceliğini de atayan belirleyecek” dedi. İstifanın Belediye meclis salonunda değil de konferans salonunda açıklanacak olması için de Yılmazkaya, “Mecliste olsa ‘neden istifa ediyorsun’ diye soracaktık” ifadelerini kullandı. Gökçek toplantının ardından görevi bıraktığına ilişkin istifa dilekçesini seçim kuruluna ya da belediyeye verebilecek. Gökçek’in istifa dilekçesini teslim alan kurul ise bu talebi valiliğe iletecek. İstifanın onaylanmasının ardından ise Ankara için 23 yıl sonra Gökçek’siz yeni bir dönem başlayacak. Bu süreçte ilk olarak vali tarafından, Gökçek’siz üye sayısı 139’a düşen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin on gün içinde toplanması sağlanacak. Bu kapsamda önceki gün bir araya gelerek yeni dönemi tartışan CHP grubunda, Gökçek’ten boşalan başkanlık koltuğuna 140 kişilik mecliste çoğunluğu sağlayabilecek 99 AKP’li olduğu belirtilerek, aday göstermeme fikrinin ön plana çıktığı öğrenildi. CHP grubu ortaya çıkan eğilimi parti merkezi ile istişare ettikten sonra aday konusunda son kararını verecek.

2133340cookie-checkGökçek vedaya hazırlanıyor: İşte koltuğundaki son 3 gününün planı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.