Google, e-posta ile sohbeti birleştiriyor

Yeni uygulama sayesinde artık Gmail kullanıcıları kontaklarıyla anında sohbet etmek için tarayıcıları dışında ayrı bir programa ihtiyaç duymayacak.


Microsoft ve Yahoo’ya nazaran e-posta hizmeti piyasasına geç giren Google, hala beta aşamasında olan e-posta hizmeti Gmail’i geliştirmeye devam ediyor. Dev İnternet şirketi son olarak getirdiği yenilikle Gmail kullanıcılarının tarayıcıları dışında, Gtalk gibi ayrı bir yazılıma ihtiyaç duymadan kontaklarıyla anında sohbet edebilmelerini sağlayacak. 


İnternet piyasasına girdiğinden bu yana pek çok yeniliğe imzasını atan Google, her ne kadar Hotmail ve Yahoo Mail kadar popüler olmasa da Gmail e-posta hizmeti ile kullanıcılara sıra dışı bir arayüz sağlıyor. Bu yenilikçi arayüz anlayışını devam ettirmek isteyen Google, bir yeniliğe imzasını daha atarak anında mesajlaşma hizmetini e-posta hizmetiyle birleştirmeyi hedefliyor. 


Gtal ağını Gmail ile birleştiren yeni hizmet, şirketin anında mesajlaşma yazılımı Gtalk’un tüm yeteneklerini ve fazlasını içerecek. Bunlar arasında kontakların online olduğunda gözükmesi, statü (‘meşgul’, ‘uzakta’, ‘hemen dönecek’ gibi) ayarlanabilmesi ve hatta sesli görüşme de bulunuyor. Ayrıca yazışmalar kendiliğinden kullanıcının Gmail hesabına kaydolabilecek. 


Google’ın Gmail’ yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar hizmetten birkaç hafta içinde yararlanabilecek. (Hürriyet İnternet)

686910cookie-checkGoogle, e-posta ile sohbeti birleştiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.