Gözaltına alınan Kirazlıyaylalı kadınlar serbest bırakıldı

Bursa Kirazlıyayla’da maden şirketine karşı yaşam alanlarını savunan ve bu sabah gözaltına alınan kadınlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kirazlıyayla’da yaşam alanlarını savundukları için gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı.

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’nin Kirazlıyayla Köyü’nde Meyra Şirketi’nce yapılmak istenen Flotasyon ve Zenginleştirme Tesisine karşı mücadele eden köylü kadınlar, bu sabah gözaltına alınmalarının ardından akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kirazlıyayla Köyü’nde Meyra Şirketi’nce yapılmak istenen Flotasyon ve Zenginleştirme Tesisine karşı mücadele eden köylü kadınlar ve bir grup köylü dün sabah güvenlik kuvvetlerince ifadeye çağrıldı. İfadelerin ardından Gülizar Canbaz, Emine Çip, Hatice Kara, Nermin Çetin ve Kaniye Karasu gözaltına alınırken Ferhat Fındıl, Ömer Güler, Muhammed Çakır ve Hüseyin Tekin serbest bırakıldı. Yenişehir Jandarma Karakolunda bekletilen kadınlar da akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (EVRENSEL)

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/406598/gozaltina-alinan-kirazliyaylali-kadinlar-serbest-birakildi?utm_source=anasayfa&utm_medium=manset&utm_campaign=haber&slide_order=17

2423000cookie-checkGözaltına alınan Kirazlıyaylalı kadınlar serbest bırakıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.