Greenpeace’den İncirlik atağı

Greenpeace Akdeniz Nükleer Silahsızlanma Kampanyası Sorumlusu Aslıhan Tümer, açılışta yaptığı konuşmada, İncirlik Hava Üssü’nde 90 adet nükleer bomba bulunduğunun iddia edildiğini ifade ederek, söz konusu bombaların ABD’ye geri gönderilmesi çağrısında bulundu.


Söz konusu bombaların İncirlik Üssü’ne getirilmesinin “bölgesel istikrar ve küresel güvenliği tehlikeye attığını” savunan Tümer, hedeflerinin yöre halkını bilgilendirmek olduğunu belirtti.


ABD’nin, Türkiye’ye daha fazla nükleer bomba gönderme olasılığına da dikkate çeken Tümer, “Bugün ABD Senatosu’na sunulan bir önerge kapsamında Avrupa’daki üslerde bulunan nükleer silahlarının konumları da gözden geçiriliyor. Avrupa’daki birkaç üsteki nükleer bombaların, Türkiye’ye kaydırılması olasılık dahilinde. Bu önerge, 23 Eylül’de ABD Başkanı Bush’un onayına sunulacak” dedi.


Greenpeace, 3 hafta açık kalacak “Barış Elçiliği’ bürosuyla Türkiye kamuoyunun dikkatini, İncirlik Hava Üssü’nde bulunduğu öne sürülen nükleer bombalara çekmeyi amaçlıyor.


İLGİLİ HABER:  Türkiye’de de nükleer silah istemiyoruz!

1020910cookie-checkGreenpeace’den İncirlik atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.