Görgüsüzler fuarına komunistler kızdı

Giriş ücreti 37 dolar olan fuarda, 35 bin Euro’luk parfümden 1,5 milyon Euro’luk elmas süslü cep telefonuna, 1,4 milyon dolarlık Bugatti Veyron çevre dostu arabadan, Dubai açıklarındaki bir adaya kadar çok sayıda lüks ürün Rus milyonerlerin beğenisine sunuldu.

Fuar meraklılarının, şu ana kadar sadece giriş için yaklaşık 1.5 milyon dolar ödediği kaydedildi.

Forbes dergisine göre, sayıları 88 bini bulan Rus dolar milyonerleriyse özel davetiyelerle fuara çekilmeye çalışıldı.

Moskova’daki milyonerler fuarına BMW, Jaguar, Audi, Hummer, Infinity, Bugatti Veyron gibi araba firmalarının yanı sıra ünlü mobilya üreticileri, antikacılar ve dünyanın en büyük emlak şirketleri de katıldı.

Fuarda fiyatı bir milyon dolara kadar yükselen dünyanın bilinen en eski at cinslerinden “Ahaltekin” atları da izleyicilerin ilgisini çekti.

Fuara, Türkiye’den de “Riva” oteller zincirinin yanı sıra dünyanın en seksi oteli şeklinde tanıtılan “Adam & Eve” (Adem ve havva) oteli de katıldı.

Bugatti’nin Rusya’da 5 adet satmayı planladığı 1.4 milyon dolarlık bin beygir gücündeki araçların, 100 kilometre’ye 2.5, 200 kilometreye de 7.3 saniyede çıktığı belirtildi.

Yetkililer, bu akşam sona erecek fuar boyunca, yaklaşık 500 milyon dolarlık satış yapmayı planladıklarını kaydettiler. Ortalama aylık gelirin 300 dolar civarında olduğu Rusya’da fuara yönelik tepkiler de giderek artıyor.

Komünist parti milletvekillerinden Viktor İlyuhin, fuarla ilgili açıklamasında, “Bu fuar, büyük bir ihtiyaç. Fuara yakın bir bölgeye yerleştireceğimiz keskin nişancılar sayesinde ziyaretçilerini asalaklar diye öldürebiliriz. Çünkü hiçbiri bu serveti dürüst yollardan elde etmedi” dedi.

FOTOĞRAF: Viktor İlyuhin

1139460cookie-checkGörgüsüzler fuarına komunistler kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.