Grip ülkemizi kuşattı!

Grip salgını yurt dışından geldi, ülke içinde mantardan daha hızlı gelişme gösterir hale geldi. Ülkeyi dört bir yandan domuz gribi ile sardık türküleri söylenir oldu.

Ülkede bir anda salgın başladı ama salgın Amerika kıtasından gelmemiş miydi? Peki, o ülkelerde grip salgını ne durumda? Hadi orada hepten yok oldu, komşu ülkelerde de mi yok? Gripte insan gibi sınırdan geçerken pasaport mu gösteriyor? Gribin sınır mı var?

Grip salgını geçen bahar döneminde başladı ve ilacı bulunması içinde büyük bir yarış başladı. İlaç firmaları gribe karşı değişik ilaçlar üretti ama ne kadarı sağlıklı? O kadar net değil, çünkü ilaç üretimi için geçmesi gereken zaman, tavuğun şimdi olgunlaşma zamanına eşit düştü! Tavuk zamanından önce olgunlaştırılmakta ve hemen kesime gönderilmektedir. Tavuk ticareti bu kadar hızlı gelişmeseydi, acaba tavukların genetiği ile oynanır mıydı?

Para kazanılan her hangi bir şey, zamanından önce olgunlaştırılmakta ve tüketime sürülmektedir. Ülkemizde grip salgını olacağını açıklanmasının arkasından, okullarda gribin görülmesi acaba bir tesadüfi midir? Okullar açıldı, grip bütün yurdu sardı! Gribi taşıyan acaba öğrenciler mi? Kim bu virüsü ülke çapında taşıdı?

İlaçlar, İstanbul Havalimanına indi, sonra iki laboratuarda bu ilacın gerçekten yan tesiri var mı araştırılmaya başlandı. Raporun verilesi süresi içinde, ülkenin dört bir yanı domuz virüsü ile doldu! İlaçlar şimdi nerede bekletilmektedir?

Aşının tüketime sürülme aşamasında da sorun çıktı, çünkü Müslüman ülkede salyangoz satmaya benziyor. Domuz adını alan virüs, İslam ülkesinde nasıl uygulanacaktı? Onunda çaresi bulundu, tüketim için her türlü yol açılır. Yol açılmazsa eğer, söylem olarak bu yola doğru kanallar açılır! Sağlıklı insan ibadet edebilir, o yüzden sağlık her şeyin üstündedir…

Domuz gribinin panzehiri üreten kaç firma dünyada?

Almanya’da çıkan bir sansasyonel haber ile dünyada bu aşı üzerinden ne gibi oynandığına çıplak olarak karşılaştık! Orada biri ‘bak kral çıplak’ diye bağırdı ama ülkemizde yeteri kadar bu ses duyulmadı. Orada başbakana verilen aşı ile halka verilen aşı arasında bir fark varmış, başbakan hiçbir yan tesiri olmayan aşıdan yararlanırken, halk kobay konumuna düştü. İlk defa gelişmiş bir ülkede, halk genel olarak kobay konuma düştü. Bizim ülkemizde kobaylık doğal karşılandığından sanırım etkisi bile olmadı!

Para kazanmak için kaç kişi ilaç firmalarının kobayı konumda? Gönüllü kobaylık dışında bir de zorunlu kobay konumundayız, çünkü Sağlık Bakanlığının belirlediği ilaçlar ve fiyatlanmalar sonucunda, Sosyal Güvenlik Kurumu en ucuz ilacı, eczacılara hastalara vermesini tebliğ edilmiş. Doktorun yazdığı ilacı almak isteyenler, gerçek fiyat ile düşük fiyat arasındaki farkı ödemesini zorunlu kılmıştır. Maaşı günlük eriyen memur, işçiler ve emekliler bu durumda bütçelerine göre davranmak zorundadır. Parası olmayan hasta doktorun yazdığı ilacı alamayacaktır. Yan etkisi ne olduğu belli olmayan ilacı alarak iyileşme sürecini uzatacak ya da olması gereken ömrünü kısarak kısa yoldan intihar edecektir! Burada intihar kelimesi yerine katili beli olan cinayette diyebiliriz! Elini dokunmadan işlenen cinayet! Kim bu ölümün hesabını sorabilecek? Katilin parmak izi indrekt olarak ölenin üzerinde olacağına göre, bürokrasi içinde katil hep özgür ve vicdanı hür olarak aramazda yaşamaya devam edecektir.

Domuz gribi ortaya çıktı, bu grip salgını acaba dünya ekonomisine ne gibi can suyu etkisi görülecek? Kim buradan karlı çıkıyor? Bileniniz var mı?


—————————————
http://cemoezkan.blogcu.com

1585320cookie-checkGrip ülkemizi kuşattı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.