Görüşme olumlu geçti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör zirvesinin olumlu bir ortamda gerçekleştiğini söyledi.

Loğoğlu, AKP Genel Merkezi’ndeki zirvenin ardından yaptığı açıklamada, “Görüşmenin atmosferi olumlu geçti” ifadelerini kullanırken, TBMM’deki diğer siyasi partilerin de mutabakatının sağlanması gerektiğinin altının çizildiğini belirterek “Önemli olan bu sürecin sonunda Meclis çatısı altında 4 siyasi partinin de katılacağı bir komisyon oluşturabilmek” dedi

Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ”Siyasi atmosferi daha da yumuşatmak adına Uludere’ye birlikte gidebilecekleri”önerisinde bulunduğunu ifade etti.

ULUDERE’YE İKİLİ ZİYARET GÜNDEMİMİZDE YOK

Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Uludere’ye birlikte gitme önerisi için de “Uludere’ye ikili bir ziyaret gündemimizde yok” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör zirvesinin olumlu ve memnuniyetle karşılandığını belirterek TBMM’deki siyasi partiler arasında mutabakat sağlanırsa, Toplumsal Mutabakat Komisyonu’nun kurulmasına ilke olarak olumlu baktıklarını söyledi.

MHP VE BDP İKNA EDİLMELİ

AKP Genel Merkezi’ndeki zirvenin ardından açıklama yapan Çelik, “CHP’nin bu girişimi, meseleye katkı sağlamak üzere elini taşın altına sokması, katkı vermeye dönük tutum sergilemesi sayın Başbakanımız ve partimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” dedi. Çelik, CHP’nin getirdiği yöntemin olumlu olduğunu fakat bir çıkmaz söz konusu olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik, CHP’ye TBMM’deki diğer siyasi partileri ikna görevi düştüğünü, Toplumsal Mutabakat Komisyonu’nun hayata geçmesi için tam mutabakat gerektiğini vurguladı. Çelik “MHP ve BDP de bu yöntem üzerinde mutabık kılınabilirse AK Parti bu komisyonun kurulmasına ilke olarak olumlu bakmaktadır” dedi. “Şu aşamada CHP’ye bu yöntemle ilgili olarak BDP ve MHP’yi ikna etmek görevi düşmektedir” diyen Çelik, görüşmede Başbakan Erdoğan’ın 4. bir yöntem önerdiğini söyledi. Toplumsal mutabakat komisyonu hayata geçmezse, CHP ile AKP arasında bugünkü görüşmeye katılanlardan oluşacak şekilde bir heyetin bu görüşmekleri sürdürebileceği, meclis dışında bir çalışmanın yapılması aşamasında bir mekanizmanın kurulmasını Başbakan Erdoğan’ın önerdiğini dile getirdi.

1345180cookie-checkGörüşme olumlu geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.