İş görüşmeleri ve özgeçmişler:

Gerçi, o başka bir şeydir, kaçınabileceğiniz aptal bir hatayı yaptığınızı farkettikten sonra,  büyük bir fırsatı  birden bire kaybetmektir.


Bir iş görüşmesinde yapılacaklar ve yapılmayacaklar şunlardır:


1.Araştırma yapın. Görüşmenizden önce, şirket hakkında, bulabileceğiniz kadar çok bilgiyi ortaya çıkarın.  Şirket ve iş hakkında  görüşmecinizle  bilgili  bir konuşma  içinde  ilgi çekmek için  bu bilgiyi kullanabilirsiniz.


2. Yoksul olmayın.  Ödenmesi gereken faturalarınız olsa bile, kendinizi fakir gibi  düşünmeyin. İşverenler, umutsuzluğu  anlayabilir ve o büyük bir yol vermedir.  İhtiyaçlık, bir iş görüşmesinde bir numaralı avantaj-öldüren olarak gözönüne alınır.


3.Sorular sorun. Hedefiniz, bu şirketin size uyup uymadığını   keşfetmektir. Onların sorularına  sadece cevap vermeyin,  bu iş hakkında daha çok şeyi  öğrenin ve görüşmeciiye sorular da sorun.  Çoğu görüşmeciler, bir ilgisizliği göstermesinden dolayı soruları olmayan adaylar tarafından etkilenilmez.


4. Konuyu dağıtmayın. Görüşmecinize gerekli olandan daha fazla anlatmak, öldürücü olabilir. Cevaplarınız veya hikayelerinizin  en azından 1 dakika uzunlukta olması iyi olur ve konuyla ilgili  bir noktaya sahip olmalıdır. Prova ettiğiniz hikayelere ve araştırmaya odaklanın ve yapışın. Bunu profesyonel bir iş toplantısı olarak ele alın.


5. Güven gösterin. Görüşme odasına girdiğiniz zaman doğru durun, göz teması yapın ve iyi, sıkı bir el sallama  bağlantısı yapın. İlk etkiler, ya bir  iş fırsatını yapar ya da  ara verir.


Bir özgeçmiş hazırlandığı zaman şunlardan emin olun:


O, bir veya iki sayfa uzunluğundadır ve basit, sıraya konmuş  bir yerleşim  özelliği vardır. Başlıklar için koyu veya hepsi büyük harf ve sadece bir harf büyüklüğü kullanın.Sol ve sağ boşlukların en az bir inç genişliğinde olduğundan emin olun.


Eğer siz,  son zamanlarda mezun ve  giriş-seviyesi bir pozisyon arayan  iseniz, sadece bir kariyer hedefi kullanın. Aksi takdirde,  hedefinizi belirtmek isterseniz, onu  açıklayıcı (kapak) bir mektupta yapın ve aradığınız işe göre kısaltıldığından emin olun.


O, ihtiyaca göre düzenlenilir. Bir özgeçmişi, belirli sanayilere  veya işlere  uygun hale getirin. Başvurduğunuz her şirket için yeni bir özgeçmiş yaratmayı göz önüne alın.


O, mantıklı olarak organize edilir ve yazılır. Yazım hataları, kötü gramer, ve heceleme hataları için özgeçmişinizi kontrol edin ve tekrar kontrol edin.


*İngilizce Öğretmeni Yüksek Mühendis Naim UYGUN tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.


Web sitesi : http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

707610cookie-checkİş görüşmeleri ve özgeçmişler:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.