Guardian’dan Erbakan yorumu

Gazete, Organ yetmezliği sonucu 85 yaşında hayatını kaybeden eski başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için “Türkiye başbakanı olan etkili İslamcı lider” nitelemesini kullanıdı.

Yazıda, kırk yılı aşkın bir süre boyunca Türk İslamcılığının önderliğini yaptığı belirtilen Erbakan, “Halk deyişleriyle bezeli bir dil kullanan kıvrak zekalı bir siyasetçi” olarak tanıtılıyor.

Thomas Faulkner imzalı yazıda, Erbakan’ın Türkiye ve Almanya’da mühendislik eğitimi aldığı, akademisyenlik yaptığı da belirtilip, siyasi kariyeri de ana hatlarıylaözetleniyor.

Liderliğini yaptığı İslamcı hareketin, bu süre boyunca, hareket marjinal bir grup olmaktan çıkıp ana akım Türk siyasetinin bir parçası olduğunu belirten Guardian, bu hareketin “zamanla merkez-sağ ve merkez-solun yerine geçtiğini ve Erbakan’ın yerini de genç ve modern liderlerin aldığı” değerlendirmesini yapıyor.

Gazete Erbakan’ın bu nedenle Türk İslamcı hareketinin nihai başarısının bir parçası olmadığını da ifade ediyor.

Değerlendirmede, Erbakan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara gelmesi ve iktidarda kalmasının koşullarının yaratılmasında herkesten daha önemli bir aktör olduğu da savunuluyor.

836320cookie-checkGuardian’dan Erbakan yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.