Gülmen ve Özakça davası başladı: Jandarmadan set

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bugün davası bugün Sincan’da başladı. Davaya Nuriye Gülmen getirilmezken Semih Özakça tekerlekli sandalye ile getirildi.

Ankara’da Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) atıldığı işine dönmek için öğretmen Semih Özakça ile açlık grevi başlatan akademisyen Nuriye Gülmen’in davaları bugün başladı.

Özakça mahkemeye tekerlikli sandalyeyle getirildi, Gülmen’in duruşmaya getirilmesi için yazılan yazıya Ankara Numune Hastanesi “sanığın duruşmaya katılması sakıncalıdır” cevabının verildiği öğrenildi.

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Sincan Cezaevi ;Kampüsündeki duruşma salonunda başladı. Duruşma salonuna 2 gün önce Sincan Cezaevi Hastanesi’nden zorla Ankara Numune Hastanesi’nin yoğun bakım servisine götürülen Nuriye Gülmen getirilmezken, Semih Özakça ise getirildi. Jandarmalar izleyicilerin göremeyeceği şekilde Semih Özakça’nın arkadasında ayakta durdu.

JANDARMALAR ÖZAKÇA’NIN GÖRÜLMEMESİ İÇİN ÖNÜNE SET OLDU

İşlerinden ihraç edildikten sonra başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 204’üncü gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde bulunan duruşma salonunda başladı. Gülmen, 2 gün önce tutulduğu Sincan Cezaevi Hastanesi’nden zorla Ankara Numune Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Duruşmaya Gülmen katılamadı, Özakça ise getirildi. Semih Özakça salona yürüyerek geldi. Jandarmalar izleyicilerin göremeyeceği şekilde Semih Özakça’nın arkadasında ayakta durdu. “Arkadaşımı görmek istiyorum,” diyen Acun Karadağ’a jandarmalar engel oldu. Acun Karadağ, “Lanet olsun böyle iktidara. Ne hale getirmişsiniz çocuğu” diyerek tepki gösterdi.

Açlık grevinin 129’uncu gününde olan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça da duruşmayı izlemek için Sincan Cezaevi’de. Sabah saatlerinden itibaren duruşmayı takip etmek isteyen çok sayıda yurttaş, Sincan Ceazevi’ne geldi. Polis ve jandarma tarafından adeta ablukaya alınan cezaevinin önünde çevik kuvvet polisleri ve TOMA bekletiliyor.

3 ARAMA NOKTASI OLUŞTURULDU

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre de vezaevi girişinde oluşturulan 3 arama noktasından sonra duruşma salonuna girildi. Ayrıca salona giren herkesin kimlik kaydı alındı. Duruşmayı izlemek isteyenlerden sadece 30 kişinin salona alınacağı öğrenildi. Öte yandan sabah saatlerinde davayı izlemek için Kurtuluş Parkı’ndan araba kaldırmak isteyenlerin de araçları polis tarafından çekildi.

Gülmen ve Özakça, açlık grevlerinin 75’inci gününde “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

2126430cookie-checkGülmen ve Özakça davası başladı: Jandarmadan set

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.