Gülmen ve Özakça davasında karar

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutukluluğunun devamı istendi.

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ve “İşimizi geri istiyoruz” diyerek başlattıkları açlık grevinin 72’nci gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkındaki davanın ikinci duruşması bugün (28 Eylül 2017) görüldü. Açlık grevinde 204 günü geride bırakan Özakça’nın tekerlekli sandalyeyle getirildiği duruşmaya Gülmen’in katılması, “tıbben sakıncalı” bulundu. Duruşma sonrası ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gülmen ve Özakça’nın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Davanın 3. duruşması 20 Ekim’de görülecek.

Ankara Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bulunan 80 kişilik salona, 30 kişilik ‘izleyici kısıtlaması’ getirildi.

“Ömrümüzden yiyoruz”

Semih Özakça salona tekerlekli sandalye ile getirildi. Jandarmalar izleyicilerin göremeyeceği şekilde Semih Özakça’nın arkadasında ayakta durdu. “Arkadaşımı görmek istiyorum,” diyen Acun Karadağ’a jandarmalar engel oldu. Acun Karadağ, “Lanet olsun böyle iktidara. Ne hale getirmişsiniz çocuğu” diyerek tepki gösterdi.

Semih Özakça, savunması sırasında AKP Isparta İl Başkanı Osman Zabun‘un darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında ihraç edilenlere ilişkin olarak kullandığı “Ağaç kökü yesinler” ifadesine de tepki gösterdi. Özakça, “Onu da yemiyoruz; ömrümüzden yiyoruz” diye konuştu. Özakça sözlerine “Ben işinden atılmış bir sınıf öğretmeniyim, köleliğe karşı Spartaküs’üm, firavuna karşı Musa’yım” diye devam etti.

 

2126610cookie-checkGülmen ve Özakça davasında karar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.