Gülmen ve Özakça’nın davası yarın: Gülmen 34 kiloya düştü

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) işinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen açlık grevinin 263. gününe Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Açlık grevinin 75’inci gününde tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında açılan davanın 5.duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

GÜLMEN SAVUNMA YAPMAMIŞTI

Önceki duruşmaya da Ankara Numune Hastanesi’nin “Sağlık durumu duruşmaya katılması için elverişsiz” raporu gerekçesiyle duruşma salonuna getirilmeyen Gülmen, SEGBİS ile bağlanmış ve sadece koşullarını anlatmıştı. Mahkeme başkanı ise, Gülmen’e SEGBİS yolu ile savunma yapmazsa susma hakkını kullandığı yönünde değerlendireceklerini açıklamıştı. Gülmen’in yarın görülecek duruşmada da savunma yapmaması bekleniyor.

Savcı önceki duruşmada verdiği mütalaasında Acun Karadağ’ın beraatını, Semih Özakça’nın “Örgüte üye olmamakla beraber, örgüte bile isteye yardım etme” suçundan cezalandırılmasını, Nuriye Gülmen’in ise “Örgüt üyeliğinden” cezalandırılmasını talep etmişti. Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, yarın görülecek duruşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

‘TANIKLAR YOKKEN DE TAHLİYE EDİLMEDİLER’

Savcının önceki celse verdiği mütalaaya işaret eden Yılmaz, “Acun Karadağ’a beraat isteyen savcı Semih Özakça’ya açlık grevi yaptığı için ‘yardım ve yataklıktan’ cezalandırılmasını istedi. Bu davanın hukuki olmadığını buradan dahi anlıyoruz” dedi. Gülmen’in ise “Örgüt üyeliğinden” cezalandırılmasının istendiğini kaydeden Yılmaz, şöyle dedi: “Nuriye için kanıt olarak Eylül ve Kasım ayında ifade veren iki itirafçı gösterildi. Yani ilk iki duruşmada bu tanıklar olmamasına rağmen Nuriye ve Semih’in tutuklu kalmaları tahliye edilmemeleri tamamen hukuksuz. Savcı mütalaasını tanık beyanlarına dayandırıyor ancak bu tanıklar daha sonradan çıktı. İlk iki duruşmada bu tanıklar olmamasına rağmen Nuriye ve Semih tahliye edilmedi.”

‘NURİYE 34 KİLOYA DÜŞTÜ’

Gülmen’in sağlık durumunu hatırlatan Yılmaz, “Nuriye 34 kiloya düşmüş, sağlık durumu giderek kötüleşiyor. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Sedyede yaşamını sürdürüyor. Nuriye’nin kendisinin de ifade ettiği gibi Numune Hastanesi’nin mahkum koğuşunun koşulları çok kötü durumda. Bu yüzden Nuriye’nin mutlak suretle tahliye edilmesi gerekiyor” diye belirtti.

‘OHAL KOMİSYONU BİRAN ÖNCE KARAR VERMELİ’

OHAL komisyonunun tutumunu da eleştiren Yılmaz, şöyle devam etti: “OHAL Komisyonu’nun derhal karar vermesi gerekiyor. Mart ayında kurulan Temmuz ayında başvuruları almaya başlayan OHAL Komisyonu henüz bir karar vermiş değil. Öncelikli olarak Nuriye ve Semih hakkında bir karar vermesi gerekiyor. Mahkeme de olumsuz bir tavır içinde, hukuksuz olarak başlayan bu dava hukuksuz olarak devam ediyor.

Yarın görülecek duruşmada tahliye edilmesini umuyoruz. Bunun için çabalayacağız. Tahliyenin ardından da OHAL Komisyonu’nun, ölüm veya kalıcı bir sakatlık yaşanmadan Gülmen ve Özakça’yı işlerine iade etmesi gerekiyor.”  GERÇEK GÜNDEM

2140460cookie-checkGülmen ve Özakça’nın davası yarın: Gülmen 34 kiloya düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.