Gülsüm Elvan: Sözlerimin arkasındayım, emir verip, çocuğumu benden aldı

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami haklarında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Gülsüm Elvan, mahkemede “Müvekkilinize selam söyleyin. Emir verip, çocuğumu benden aldı” dedi.

Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandıkları davanın ikinci duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

İddianamede yöneltilen suçlamaya gerekçe olarak Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesine neden olan polisin yargılandığı 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021 tarihli duruşmalardan sonra yapılan açıklamalar gösterildi. Elvan çifti duruşmalardan sonra yaptıkları açıklamalarda, çocuklarının ölümünden Erdoğan’ın da sorumlu olduğunu söylemişti.

BİR SONRAKİ DURUŞMAYA AVUKATIM CAN ATALAY’LA KATILMAK İSTİYORUM
Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında dokuz yıl dört aya kadar hapis cezası isteniyor.

Elvan ailesi avukatlarından Can Atalay’ın Gezi Davası kapsamında 6 aydır tutuklu olmasından dolayı katılamadığı duruşmada avukat Yalçın Deniz Özen hazır bulundu. Çağlayan Adliyesi 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Taksim Dayanışması da katıldı.

Cumhurbaşkanı avukatı Gökhan Arslanoğlu söz alarak “Bilirkişi raporuna yönelik bir diyeceğimiz yok. Şikâyetimiz devam etmektedir. Sanıklar cezalandırılsın” dedi.

Gülsüm Elvan ise şunları söyledi:

“Sözlerimin arkasındayım. Çocuğumu kaybettim, asıl hakarete ben uğradım. Emri veren çocuğumu geri versin. Karşı taraf şikâyetten vazgeçmiyor. Müvekkilinize selam söyleyin. Emir verip, çocuğumu benden aldı. Çocuğumu geri versin. Hakarete ben uğradım. Her kelimemin arkasındayım. Bir sonraki duruşmaya avukatım Can Atalay ile katılmak istiyorum.”

Mahkeme, davanın sonraki duruşmasını 16 Mart 2023, saat 09:30’a erteledi. GERÇEK GÜNDEM

2642390cookie-checkGülsüm Elvan: Sözlerimin arkasındayım, emir verip, çocuğumu benden aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.