Gültan Kışanak’a 230 yıl hapis istemi

Demokratik Birlik Partisi’ne (DBP) yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında toplam 230 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından “terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), 30 Ekim’de tutuklanan Gültan Kışanak’ın ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ ve 41 kez ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ile suçlandığını bildirdi.

Gültan Kışanak ve Fırat AnlıGültan Kışanak ve Fırat Anlı

DHA’ya göre, “Savcı tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede, Gültan Kışanak’ın, milletvekili olduğu dönemde katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Nevruz kutlamaları, çeşitli mitingler ve 2012 yılında cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları, Belediye Başkanı olduktan sonra Silvan, Sur, Cizre, Nusaybin ve Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları, Suruç katliamı ve mitinglerde toplam 41 kez ‘Terör örgütü propagandası yapma’ suçunu işlediği” belirtildi.

2033340cookie-checkGültan Kışanak’a 230 yıl hapis istemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.