Gurbetçi gurbetçiyi kazıklıyor…

Broadmeadows Uniting Care Mali Danışmanı Garry Rothman, ev ve diğer kredileri sağlayan bazı mali komisyoncuların kendi toplumundan müşterilerine sahte belge düzenlemek ve imzalatmak dahil sorumsuz ve yasa dışı taktikler kullanarak borç para verdiklerini söyledi.

Danışman, “Mali komisyoncular müşterilerinin iyi İngilizce bilmemesini, kredi alma konusundaki bilgi yetersizliklerini ve kendi toplumundan komisyonculara olan güvenlerini istismar ediyor” diye konuştu.

Rothman, Hume bölgesindeki Iraklı, Türk ve Lübnanlı toplumlarda böyle olaylarla karşılaştığını vurgulayarak iki çocuk annesi işsiz Türk bir mülteciyi şöyle örnek gösterdi:

“Bu anne kredi başvuru formunda ne yazdığını anlamadan imzaladı ve ev kredisi aldı. Komisyoncu, kredi çekmeyi kolaylaştıracak bazı sahte belgeler hazırlayarak kadına imzalattı. Sonuçta aile evinden atıldı, şu anda Kızıl Haç’ın yardımlarıyla yaşıyor.”

Kredi başvurularında doğru dürüst araştırma yapmadan kredi veren bankaların bu konuda birinci suçlu olduğunu kaydeden Rothman, sahtekar komisyoncuların ilgililere bildirildiği kaydetti.  

1159450cookie-checkGurbetçi gurbetçiyi kazıklıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.